De vrijwilligers van Blauw Geel wensen u een fijne Kerstmis.
De vrijwilligers van Blauw Geel wensen u een fijne Kerstmis.

Blauw Geel'38 vrijwilligers luiden Kerst in

Sport 1.352 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel'38 telt heel veel vrijwilligers. Leiders van teams, wasdames, ballen uitgevers en de technische werkgroep. Vrijwilligers die doordeweeks in de ochtend van maandag, woensdag en vrijdag op het sportpark aanwezig zijn voor het opknappen van diverse klusjes. Waren het andere jaren de voorzitters, dit jaar is het de eer aan deze groep om u een voortreffelijke jaarafsluiting toe te wensen.

Het is een druilerige maandagmorgen als we het mistige Prins Willem Alexander Sportpark oprijden. De kantine wordt gepoetst, de bladblazer doet zijn werk om de herfstbladeren te groeperen en een leverancier met een pakket vraagt waar hij dat af kan geven. "Gif mar hier jongen, dé komt goed", klinkt het uit de mond van Jan die de bode verlost van zijn pakket. Binnen wordt de spaarkas nog geteld. Gerard: "Dat doen we normaliter op donderdagavond, maar omdat het de laatste keer is hebben we dat over het weekend getild. Nu gaan de kasten naar het rommelhok en komen half januari weer in de kantine te hangen." Overal zijn er activiteiten en zie je rond de velden bewegende mensen in de ontstane ochtendnevel. Het belangrijkste moment is daar: dampende koffie met een heerlijk saucijzenbroodje uit de warme oven. De gesprekken komen los.

Aangeschoven is ook bestuurslid Cor Pauli die de vrijwilligersgroep namens het bestuur onder zijn hoede heeft. Willy van de Nieuwenhuijzen en Toon van Ganzewinkel schuiven eveneens aan. Saucijzenbroodjes en sterke koffie zijn de elixers voor een goed gesprek. Cor: "We hebben bij Blauw Geel'38 met leiders erbij een groep vrijwilligers van ruim honderd man. Dat is verdeeld in groepen. Op maandag, woensdag en vrijdag zijn hier een man of vijftien bezig met het opknappen van klusjes als de velden, het materiaal en de gebouwen. Het zijn mensen die dat spontaan doen gesteund door mensen met een technische opleiding." Wil was vroeger monteur van vrachtwagens, Toon liep bij de Cehave rond als elektricien storingsmonteur. Toon: "Ik wás daar, als ik werkte was het mis en waren er storingen, dat heb ik 37 jaar volgehouden." Cor: "Toon is hier specifiek voor klussen met de waterleiding en elektriciteit. Dat is hem op het lijf geschreven." Toon heft de vinger: "Er moet wel aanvulling komen. Wij worden steeds ouder en houden het gelukkig nog vol, maar wat verjonging denk aan de jonge vijftigers, zou prettig zijn. Wil vult aan: "Onlangs zijn er nog twee bijgekomen voor deze groep en die zijn een stuk jonger."

Onderhoud
Bij Blauw Geel'38 wordt er elke avond wel getraind. Belangrijk zijn hier de mensen die de ballen, hesjes en pionnen uitgeven. Alles wordt genoteerd. Hoeveel materiaal gaat er mee en nog belangrijker: komt het allemaal weer terug. Wil is de rechterhand van Cor waar je niet van kan verwachten dat hij altijd aanwezig is. Piet Janssen is de nestor van groep hij is bijna 83 en bijzonder vitaal. Piet is bovendien ook nog op zaterdag actief als scheidsrechter. Toon: "Als je Piet hier ziet rondspringen dan is het net een jonge God. Hij springt die kar op en af en alles gaat in tempo bij die man."

Graspollen
De maandagochtend is ingeruimd voor het herstel van de grasvelden. Diepe slidings en graspollen worden weer op zijn plek gelegd. Cor: "Blauw Geel heeft vier grasvelden, drie kunstgrasvelden en nog een trainingsveld. Vooral op de grasvelden is onderhoud belangrijk."
De koffiepauze zit erop, er moet weer gewerkt worden. "Het is zo Kerstmis mannen", merkt Joop nog op tijdens het naar buiten lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant