Er werd in stijl afscheid genomen van Bas' zijn sportcarrière.
Er werd in stijl afscheid genomen van Bas' zijn sportcarrière.

87-jarige Bas van Houtum neemt afscheid van sportcarrière

Sport 1.476 keer gelezen

VEGHEL | Met zijn 87 jaar was Bas van Houtum nog actief op de tennisbaan. Tot dinsdag 18 december 2018. Bas heeft besloten een punt achter zijn sportcarrière te zetten. De hoofdreden is dat hij de tennissport niet meer kan beoefenen zoals hij altijd gewend was.

Kenmerkend aan zijn spel was zijn spelinzicht en loopwerk. Nu vooral zijn conditie het laat afweten, heeft de 87-jarige Bas met pijn in zijn hart het besluit genomen zijn racket op te bergen.
De wekelijkse partijtjes op dinsdagmorgen en donderdagavond zijn voorbij en dat zal niet alleen voor Bas wennen zijn maar ook voor zijn tennismaten.

Tennisvrienden
De dinsdagmorgen groep vond dat men Bas niet zomaar kon laten vertrekken. Direct na afloop van zijn laatste partij werd Bas door zij tennisvrienden een lunch aangeboden en werd zijn favoriete drank op een ludieke manier overhandigd.

Blauw Geel'38
Nu lijkt het of Bas alleen met tennis bezig is geweest, maar ouderen onder ons herinneren Bas als een zeer gewaardeerde voetballer van het eerste elftal van Blauw Geel'38.
Na zijn voetballoopbaan nam Bas tennisles in Eerde en zoals bij vele ex-voetballers had Bas het spelletje snel door, Hij was vooral door zijn spelinzicht een geduchte tegenstander.

Groundsman
Later stapte Bas over naar T.V. Frisselstein waar hij ook nog geruime tijd als groundsman fungeerde. Zijn afscheidswoorden klonken als volgt: 'het gaat jullie van de bijzondere'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant