Hier verblijven komende zomer bezoekers om elf dagen met elkaar te gamen.
Hier verblijven komende zomer bezoekers om elf dagen met elkaar te gamen.

Gamingfestival Campzone met 22.000 bezoekers naar Veghel

Algemeen 2.438 keer gelezen

VEGHEL | Campzone slaat van 26 juli tot 5 augustus haar tenten op in Meierijstad. Elf dagen lang verblijven de bezoekers in Veghel om met elkaar te gamen. De organisatie heeft voor Meierijstad gekozen vanwege de door de gemeente beschikbaar gestelde ruimte en bereikbaarheid.

Komend jaar vindt het evenement Campzone voor de negentiende keer plaats. In totaal komen er dagelijks 2000 bezoekers uit het hele land, waarvan er circa 1000 op de camping overnachten. Daarmee is het één van de grotere meerdaagse evenementen in Meierijstad het komende jaar. Het evenement vindt plaats op een nog beschikbaar terrein van het gebied De Kempkens, onderdeel van het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Foodpark aan de Corridor in Veghel. De gemeente stelt tegen een vergoeding hiervoor circa negen hectare beschikbaar. Verder neemt de organisatie alle overige kosten voor haar rekening.


Hier wordt Campzone gehouden.

Outdooractiviteiten
In voorgaande jaren vond het evenement plaats in onder andere Biddinghuizen (Walibi), Eindhoven (Airport) en Horst aan de Maas. Op het evenement worden computerspellen gespeeld, waarvan sommige in wedstrijdverband. Ook staan er verschillende outdooractiviteiten op het programma. Meer informatie over het programma is binnenkort te vinden op www.campzone.nl.

Podium bedrijfsleven
Het College van B&W is blij met de keuze voor Meierijstad. Wethouder Harry van Rooijen legt uit waarom: "Campzone past uitstekend in ons kersverse beleid ten aanzien van evenementen en recreatie en toerisme. We boren een nieuw segment aan. Een gamingfestival kent, zoals de meeste evenementen, een economische spin-off naar de middenstand en horeca. Het bijzonder aan dit evenement is dat het ons bedrijfsleven ook een uniek podium biedt om contact te leggen met een interessante doelgroep van (toekomstige) werknemers; namelijk jongeren met een affiniteit voor techniek en ICT." 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant