Afbeelding

Loeiersfestijn 2.0: 'Raak de juiste noot, trek een oude Kuus uit de sloot'

Carnaval 678 keer gelezen

VEGHEL | Het Loeiersfestijn 2019 staat op zaterdag 16 februari op het programma. Dit jaar in de 2.0-versie want met een nieuwe datum, nieuwe locatie en een nieuwe uitdaging voor de deelnemers is het allemaal net even anders. Deelnemers kunnen zich opgeven tot en met zondag 6 januari via loeiersfestijn@hotmail.com. Loeiersfestijn 2.0 vindt plaats in de Podiumzaal op de Noordkade.

Het Loeierfestijn, de verkiezing van de leukste carnavalskraker van Kuussegat, is als evenement een begrip in Veghel maar deze editie is er de vernieuwde '2.0-versie'. Romy Danse, Roos van der Louw, Dirk Bons en Joris Vlassak zijn de vier enthousiaste leden van de Loeiersfestijn Commissie. Zij hebben er hard aan gewerkt om dit evenement in een nieuw jasje te steken.
Op de vraag wat dan nieuw is aan de '2.0-versie', antwoorden zij: "Deze keer vragen we de deelnemers om een nieuwe eigen versie te maken van een oude carnavalskraker met als motto: 'Raak de juiste noot, trek een oude Kuus uit de sloot'. Maak van een oude hit een nog betere. Naast de optredens is er een goede live band en zorgen we ervoor dat de programmering op de avond lekker snel doorloopt."
Dat alles vindt plaats op een nieuwe locatie: de Podiumzaal op de Noordkade. Op 16 februari is de zaal open vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.11 uur. De toegang is gratis.

Nieuwe uitdaging
Wanneer het de deelnemers, individueel of met een groep, lukt om de jury te overtuigen met hun nieuwe hit, dan zijn ze in het bezit van de titel: 'Beste carnavalskraker 2019 van Kuussegat'. Zorg zelf voor de begeleiding: dit mag live zijn of instrumentaal. Natuurlijk moet het een eigen geschreven tekst zijn. Opgeven kan tot en met zondag 6 januari 2019 via loeiersfestijn@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant