Het toneelstuk Laatste Paar Dagen met Kees Hulst en Esther Scheldwacht is op donderdag 10 januari te zien in het Magazijn.
Het toneelstuk Laatste Paar Dagen met Kees Hulst en Esther Scheldwacht is op donderdag 10 januari te zien in het Magazijn. Foto: MARTIJN BEEKMAN
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Ontroerende dialoog over onvoorziene liefde

Kunst en cultuur 585 keer gelezen

VEGHEL | Laatste Paar Dagen is een liefdesverhaal tussen een verpleegkundige en haar patiënt. In de korte tijd die ze samen hebben, veranderen ze elkaars leven. Het toneelstuk Laatste Paar Dagen met Kees Hulst en Esther Scheldwacht is op donderdag 10 januari om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Kaarten kosten 22.70 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

In Laatste Paar Dagen wordt het publiek meegenomen naar de laatste dagen van Rein Tas (Kees Hulst) op de intensive care. Er ontstaat al snel een bijzondere relatie tussen Rein en zijn verpleegster (Esther Scheldwacht). Hij heeft nog maar kort te leven en zij is in functie en heeft een gezin. Veel tijd hebben ze niet, maar de tijd die ze hebben wordt intens beleefd.
Ester Scheldwacht legt uit: "Laatste Paar Dagen gaat vooral over de liefde. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Ik laat in dit stuk mensen verliefd worden, ook al lijkt zoiets onmogelijk. Alles kan in de laatste paar dagen, misschien juist omdát je denkt dat het niet kan", vertelt ze.

Zieke man
Actrice en schrijfster Esther Scheldwacht kwam op het idee voor deze voorstelling door een blog op Facebook van longarts Sander de Hosson.
Esther vervolgt: "Hij vertelde hoe hij 's nachts een verpleegkundige had horen zingen bij het bed van een stervende man. Zijn blogs zijn in zekere zin een pleidooi voor meer aandacht en respect voor de rol van verpleegkundigen. Rein en zijn verpleegkundige in Laatste Paar Dagen krijgen een intense band. Zij raken iets in elkaar. Het maakt haar bewust van wat zij wil in het leven, het helpt hem om los te laten en te sterven."

De Volkskrant is lovend over de voorstelling. "Een terminaal zieke man en een jonge verpleegkundige: gevaarlijk terrein, maar het wordt een juweel van een voorstelling", valt te lezen in de krant

Veghelse Toneel Publieksprijs
Laatste Paar Dagen is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.
Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant