Afbeelding

Onvoorspelbaar

Column 2.040 keer gelezen

In 2019 wordt de Molenstraat definitief afgesloten. Dit orakelde ik al zéker vijf keer eerder, maar ook Nostradamus werd niet meteen begrepen.

Meierijstad afficheert zich (met stadse allures, dat wel) definitief als dorpengemeente. Coöperatie-kern Boerdonk is de oorzaak hiervan. In regeringscentrum Hart van Bourdonck kiezen de Zandhazen bovendien een 'Boergemeester'. Algemeen burgemeester Kees van Rooij ziet dit niet als ondermijnend gedrag, maar als een extra paar ogen en oren voor zijn overheid. Grote oren, dat wel. Eerde heeft goed gekeken én geluisterd en kondigt aan een energieneutraal zwembad te gaan openen óp de Vlagheide. Glijbaantechnisch uiterst interessant! Meierijstadse ouders zijn in 2019 niet meer de grootste aanbieders van alcohol aan hun kinderen. Op z'n IJslands gaan zij hun kroost weer ouderwets bezig houden met alternatieve activiteiten. Veel bewegen bijvoorbeeld! Alle scholen haken hier op in door méér te gaan gymmen. Een Brexit van Engelse jeukwoorden als 'mindfulness' is het gezonde gevolg. Veghels' stadspark doet er met een kinderontdekbeweegkliederervaarspeeltuin nog een schepje bovenop en wordt uitgebreid met het voormalige Blauwe Kei-gebiedje. Geen nieuwe raadzaal aldaar. Die komt in de oude congregatiekapel achter de Lambertuskerk.
We gaan dit jaar steeds groener leven, onderzoeken of alle grond langs het Duits Lijntje ook daadwerkelijk van de gemeente is en Maashorstfoto's worden voortaan per definitie gePhotoshopt. Handhavers gaan met rechthoekgebaren het luchtruim boven onze hoofden domineren. Vanwege Alle Regeltjes. Bij zichtbaar bewezen schuld verdubbelt de boete. AH brengt drie verschíllende Allerhandes uit (herbivoren, carnivoren, veganisten), zwaar knalvuurwerk wordt strafbaar, de ballon gaat in Meierijstad in de ban en we worden tevens kritischer op al die andere plastic zooi. Er komt geen lándelijke sinterklaasintocht in Veghel: teveel zwárte Pieten. De Veghelse Markt, Haven en Sluisstraat krijgen eindelijk weer wat smoel vanwege verdwenen krotwerk, de buxusmot pakt definitief zijn biezen vanwege voedseltekort en we gaan meer naar muziek luisteren of het zelf maken. In Veghels Buiten wordt meer paard gereden dan ooit, de naam MOMfest (Monsters of Mariaheide) verandert in MONfest (Monsters Of Noordkade) en in de echtelijke, buitenechtelijke of andere spondes knettert het meer dan ooit. Waarom? Vanwege literair-cultureel-satirisch kwartaaltijdschrift 'De God van Nederland' met hun hoopkreet: 'Laat 2019 in godsnaam het jaar van de erotiek worden!'
Tot slot voorspel ik het einde van de burn-out omdat we dit jaar eindelijk gaan begrijpen dat we met z'n allen niet meer zijn gaan wérken, maar minder gingen ontspánnen!
Ik wens u een fantastisch doch onvoorspelbaar 2019!...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant