Afbeelding

'Einde groei is voorlopig nog niet in zicht voor Brownies&downieS'

Algemeen 1.425 keer gelezen

VEGHEL | In 2018 heeft de formule Brownies&downieS zeven nieuwe vestigingen mogen openen, hiermee komt de teller in totaal op 52 restaurants. Het van oorsprong Veghelse concern is nu ruim zes jaar actief als franchisespeler en heeft een enorme groei doorgemaakt. Brownies&downieS wil de komende jaren doorgroeien naar 75 vestigingen in Nederland.

Brownies&downieS heeft de ambitie om in 2019 vijf nieuwe vestigingen te openen en ziet daarnaast nog kansen in nieuwe markten. ''Er is veel interesse in ons concept vanuit de businesscatering, hierin zien wij de komende jaren volop kansen'', zegt oprichter en mede-eigenaar Thijs Swinkels. Hij vervolgt: ''De afgelopen jaren is ontzettend hard gewerkt en het fundament van de formule staat met een compleet nieuwe huisstijl echt als een huis.''

Nieuwe huisstijl
Afgelopen december opende een nieuwe vestiging in Lelystad. Dit was alweer de achtste vestiging met een nieuwe look en feel, de nieuwe huisstijl is een prachtige toevoeging hierop. De provincie Zeeland is de enige provincie waar nog geen Brownies&downieS gevestigd is, na het sluiten van Vlissingen. ''Op dit moment heeft de provincie Zeeland wat minder aandacht, maar wij sluiten niet uit dat er geen vestiging meer komt, bijvoorbeeld in Middelburg.''

Dromen
Brownies&downieS richt zich vooral op kernwinkelgebieden en ziet voorlopig nog geen mogelijkheden op woonboulevards en outletcentra. Maar daarnaast zijn er ambitieuze dromen bij Brownies&downieS. ''Een vestiging in de Efteling, een tijdelijk pop-up restaurant op een groot dancefestival en een locatie in Antwerpen en Amsterdam staan nog hoog op ons verlanglijstje, vooral om nog meer verschillende doelgroepen kennis te laten maken met ons concept", legt Thijs uit.

Einde
Brownies&downieS is ontstaan in 2010 met een vestiging in Veghel, vanaf 2012 is de keten gestart met franchise en hebben zij ieder jaar ongeveer 7 à 9 vestigingen geopend. Bij Brownies&downieS werken voornamelijk mensen met een beperking. Door de commerciële horeca-exploitatie zijn zij minder of niet afhankelijk van giften en subsidies. De formule heeft al twee buitenlandse vestigingen; Baarle-Hertog (B) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Thijs geeft heel duidelijk aan: ''Het einde is voorlopig nog niet in zicht''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant