Fasten your seatbelts: here comes Soul Vamp.
Fasten your seatbelts: here comes Soul Vamp.
+ VIDEO

Soul Vamp maakt swingende tijdreis

Algemeen 498 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade is er op zondag 13 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur weer een live optreden te bezoeken. Het podium is dan voor de formatie Soul Vamp. Deze zeskoppige groovende funk- en soulband blaast van kroeg tot festivaltent het dak eraf.

Als een stampende soul train dendert dit gezelschap in een swingende tijdreis door een landschap met opzwepende funk, soul en disco classics uit de 60's en 70's. Er mag weer gedanst worden.

Thuiskomen
Fasten your seatbelts: here comes Soul Vamp. Zangeres Esmay: "Ik ben opgegroeid met soul en funk. Als klein kind luisterde ik al naar Aretha Franklin, James Brown en Otis Redding. Ik heb in veel bandjes gezongen met verschillende genres: jazz, soul, pop/rock, reggae en blues. Maar bij deze band voelt het als thuiskomen. Terug naar de basis: Back to Soul", vertelt ze.

Daarbij wordt geprobeerd om de pure en ongepolijste Stax- en Motown-sound uit die tijd zo goed mogelijk te benaderen. Ze spelen voornamelijk uptempo en een hip shakin' repertoire, met tussendoor een enkele ballad.
Soul Vamp bestaat sinds 2015 en is afkomstig uit Nijmegen en Eindhoven. Get ready, 'cause here they come.

De toegang tot dit optreden is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant