George & Eran Producties is het theatergezelschap van acteurs, regisseurs en theatermakers George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
George & Eran Producties is het theatergezelschap van acteurs, regisseurs en theatermakers George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Feelgood theater dat ook een flinke stomp uitdeelt

Kunst en cultuur 366 keer gelezen

VEGHEL | George & Eran Worden Racisten is een voorstelling over het racismedebat. Theatermakers George Tobal en Eran Ben-Michaël willen dit debat invoelbaar maken. In het stuk is niet racisme zelf het onderwerp, maar de manier waarop het debat erover wordt gevoerd. Dit doen ze met vlijmscherpe dialogen afgewisseld met verrassende liedjes. Het toneelstuk George & Eran Worden Racisten is op vrijdag 18 januari om 20.30 uur te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van De Blauwe Kei op de Noordkade. Kaarten kosten 16.50 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

George & Eran Producties, het theatergezelschap van acteurs, regisseurs en theatermakers George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël, maakt voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan en die zich bevinden op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema's teruggebracht tot menselijke proporties. In de voorstelling George & Eran Worden Racisten leggen zij het mijnenveld van het racismedebat bloot. 'De voorstelling dwingt de toeschouwer in de spiegel te kijken', schrijft De Volkskrant.

Uitzichtloos
Tobal en Ben-Michaël willen met deze voorstelling invoelbaar maken dat het racismedebat een doolhof is waar elke afslag leidt tot een blinde muur. Niet racisme is het onderwerp, maar het debat erover: onverzoenlijk, militant volkomen uitzichtloos. Tobal: "Er is geen enkele bereidheid er samen uit te komen. Je ongelijk toegeven of van mening veranderen staat gelijk aan capituleren." Ben-Michaël vult aan: "Ik mis de redelijkheid en de mildheid. We zijn allemaal racisten. We maken continue onderscheid, zo zitten onze hersens nou eenmaal in elkaar. Dat kunnen we niet afleren, maar we kunnen wel nadenken over onze reflex en discriminerende gedachten aan nadere inspectie onderwerpen." De voorstelling is gevuld met een flinke dosis vrolijke boosheid, humor en muziek. "Want wij zijn van goede wil hé, vergeet dat niet", aldus George en Eran.

Veghelse Toneel Publieksprijs
George & Eran Worden Racisten is genomineerd! De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs. De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het seizoen wordt bekend gemaakt welke voorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant