Het prestigieuze toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1996.
Het prestigieuze toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1996.

Topbezetting tijdens Masters of Stratego

Algemeen 787 keer gelezen

EERDE | In café-zaal 't Hooghuys in Eerde vindt op zondag 13 januari een bijzonder evenement plaats. Op die dag wordt namelijk de tiende editie van de Van Geffen Druk Masters of Stratego gespeeld, een invitatietoernooi waaraan alleen de beste 32 spelers van de Stratego-ranking aan mogen deelnemen.

Het prestigieuze toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1996. Nederlander Peter van Bodegom wist de eerste editie te winnen. Ook de tweede editie, een jaar later, won hij. Op de erelijst prijken verder de namen van Nederlanders Tijs van Dijk, Andre Pols, Wouter Hoge, Wim Snelleman, Wim Sikteoeboen (tweemaal winnaar) en Pim Niemeijer die twee jaar geleden won.
Lukt het dit jaar voor het eerst een speler buiten Nederland om de trofee te winnen? In de top 32 staan naast zeventien Nederlanders, zes Duitsers, zeven Grieken en twee Engelsen. In elk geval neemt de regerend wereldkampioen Stratego, de Griek John Vandoros (3de op de Stratego-ranking) achter het bord plaats om een gooi te doen naar de eerste plaats. Maar ook de nummer 1 van de wereld, de Rotterdammer Pim Niemeijer, heeft wederom zijn zinnen gezet op de titel. Dat geldt ook voor thuisspeler Vince van Geffen, opgeklommen tot de tweede plaats op de ranking. Er hebben op dit moment al zeven top 10 spelers toegezegd deel te nemen.
Vanaf 10.45 uur wordt er gespeeld en na zes spannende rondes is rond 18.00 uur de winnaar bekend. Wethouder Menno Roozendaal van gemeente Meierijstad verricht om 10.40 uur de openingszet. Op deze zondag zijn belangstellenden van harte welkom, de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant