Goed begin van 2019 voor De Korfrakkers

Sport 333 keer gelezen

ERP | Voor De Korfrakkers uit Erp stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Swift op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in het Limburgse Velden. De Erpse korfbalsters wonnen knap met 13-20.

De Korfrakkers kwam al binnen vijf minuten op een voorsprong van 0-3. Vervolgens werd er door beide partijen gescoord, maar kwam Swift dichterbij tot de 4-5. Dit was echter van korte duur want vervolgens liep De Korfrakkers uit naar 4-8. Voor rust gaven de Limburgse dames nog even wat tegengas waardoor de ruststand 7-9 werd.

Na de rust werden er al gauw vijf rake Erpse schoten gelost en kreeg Swift juist moeite met het vinden van de korf. Vijf minuten voor tijd werd het 10-20 door een mooi schot van invalster Lisa Hendriks. De concentratie bij de Korfrakkers zakte iets weg, maar de winst was binnen. Met een uitslag van 13-20 gingen de punten mee naar Erp.

De Korfrakkers staan ongeslagen op een gedeelde eerste plaats, maar met één wedstrijd minder gespeeld. De gestaakte wedstrijd tegen Prinses Irene van 23 december wordt dinsdag 22 januari overgespeeld.