Open Huis Elde College op 20, 25 en 27 januari

Onderwijs 245 keer gelezen

SCHIJNDEL | Basisschoolleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) zijn ook dit jaar weer van harte welkom tijdens het Open Huis van het Elde College. Op zondag 20 januari opent de locatie Sint-Michielsgestel haar deuren van 12.30 uur tot 16.00 uur. Op vrijdagavond 25 januari kunnen kinderen en hun ouders een bezoek brengen aan de afdeling vmbo (alle richtingen) en aan praktijkonderwijs in Schijndel. De school is geopend van 18.00 uur tot 21.00 uur. De zondagmiddag daarna, op 27 januari, is het de beurt aan het (tweetalig) vwo, havo en havo/vmbo T in Schijndel. Bezoekers zijn van 12.30 uur tot 16.00 uur welkom.

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen brugklasleerlingen vmbo, havo en vwo op het Elde College in Schijndel starten in de sportklassen. Leerlingen hebben twee uur in de week extra bewegingsonderwijs en daarnaast staan acht bijzonder sportieve activiteiten op het programma zoals waterski, survival en klimmen.
Uiteraard is tijdens het open huis ruim aandacht voor sportklassen en zijn er diverse demo's en kun je zelf mee sporten.

Actief betrokken
Tijdens het Open Huis zijn er verschillende lesactiviteiten, presentaties van vakken en voorlichtingsrondes. Ook is het mogelijk om met docenten in gesprek te gaan. Een grote groep leerlingen van het Elde College is actief betrokken bij het Open Huis. Zij zorgen voor de ontvangst, geven informatie en maken onderdeel uit van diverse activiteiten. De leerlingen kunnen immers het beste vertellen hoe zij de school ervaren en beoordelen.

Alle leerwegen
Kinderen kunnen bij het Elde College terecht voor tweetalig wo, vwo, havo maar ook voor alle leerwegen binnen het vmbo (theoretisch, gemengd, kader en basis) en voor praktijkonderwijs. Op de locatie in Sint-Michielsgestel is het mogelijk om in de eerste drie leerjaren havo te volgen en een vmbo-diploma te halen.

Ontvangst en parkeren
Het Open Huis locatie Sint-Michielsgestel op zondagmiddag 20 januari van 12.30 uur tot 16.00 uur vindt plaats aan de Kapelberstraat 6 in Sint-Michielsgestel. Parkeren kan rondom de school en wordt aangegeven met borden. Het Open Huis vmbo en praktijkonderwijs is op vrijdagavond 25 januari van 18.00 uur tot 21.00 uur en vindt plaats in het vmbo-gebouw aan het Kloosterpark in Schijndel.
Parkeren kan bij sporthal De Dioscuren, op het parkeerterrein van de afdeling Groen (oude gemeentewerf) aan de Schootsestraat (met auto via Schootsestraat tussen huisnummer 41 en 51 te bereiken, dan te voet via Kloosterpark) of in de parkeervakken naast de school aan De Putsteeg.
Het Open Huis (tweetalig) vwo, havo en havo/vmbo T is op zondagmiddag 27 januari van 12.30 uur tot 16.00 uur en vindt plaats in het vwo/havo-gebouw aan de Putsteeg 4.
Parkeren kan bij sporthal De Dioscuren en in de parkeervakken naast de school aan de Putsteeg.

Meer informatie is te vinden op: www.eldecollege.nl/Open_Dagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant