De druppel.
De druppel.

Antwoorden op vragen over afval

Algemeen 2.360 keer gelezen

SCHIJNDEL | Hart voor Schijndel houdt dinsdag 22 januari in cultureel centrum 't Spectrum in Schijndel een avond over het nieuwe systeem van afvalinzameling. Geen politieke avond, maar een bijeenkomst met praktische informatie en veel ruimte voor vragen van aanwezigen. De antwoorden komen onder meer van mensen van de gemeente Meierijstad.

'Help, mijn kliko is vol' is de titel van de avond en daarmee is meteen aangegeven waar nogal wat inwoners mee worstelen: hoe beperk ik de hoeveelheid restafval? Het antwoord komt van een deskundige die betrokken is bij het afvalbeleid in de gemeente Reusel De Mierden. Die gemeente is kampioen afvalscheiding – per huishouden wordt daar jaarlijks gemiddeld 19 kilo restafval aan de straat gezet. Ter vergelijking: in Schijndel was dat in het laatste jaar voor de fusie 151 kilo. Maar de bijeenkomst gaat over alle andere praktische vragen die Meierijstadse mensen hebben. Hoe zit het nou met blik? Waar laten we de luiers? Waar vind ik die app over afvalinzameling? Wat kost afval bij de milieustraat? Wanneer en hoe werkt die nieuwe druppel? Hart heeft medewerkers van de gemeente bereid gevonden om antwoorden te geven op de vragen.
De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners in Meierijstad. Het is geen bijeenkomst waarop het afvalbeleid ter discussie wordt gesteld. Toegang is gratis. De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant