Marie-José is Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel 2019 geworden.
Marie-José is Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel 2019 geworden.

Marie-José Keurlings Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel

Carnaval 746 keer gelezen

VEGHEL | Ieder jaar huldigt de Jeugdprins van Kuussegat een vrijwilliger die zich bijzonder voor de Veghelse jeugd heeft ingespannen. Deze keer is Marie-José Keurlings benoemd als 'Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel 2019'.

Marie-José werkt op verschillende terreinen al jarenlang met jongeren. Ze doet dit met een inspirerend en warm hart.
Marie-José was de afgelopen jaren actief bij veel jeugdactiviteiten. Zij begeleidde 25 jaar lang het Blauw Geel pupillenkamp. Ook was ze druk met de versierde fietsen tijdens Koningsdag en ze is al vele jaren een trouwe helper van Sinterklaas.
Naast dit mooie werk is Marie-José voorzitter van de Werkgroep Dodenherdenking. Onder haar leiding is de 4 mei-viering in Veghel een begrip geworden. Steeds meer jongeren laten zich hier zien.

Jongeren uitdagen
Marie-José is al ruim 25 jaar lang actief binnen de kerk, waar ze geloof en medemenselijkheid uitdraagt naar de jeugd. Veel kinderen kennen haar van de Kerstvieringen, het 'kindeke wiegen' en het Kerstspel voorheen in de Johanneskerk en nu in de Heilig Hartkerk.
De Veghelse Vormselvoorbereiding maakte onder haar leiding een groei door. De zo belangrijke eigen keuze van jonge mensen voor het vormsel wordt mooi verwoord in de naam: 'Au Choix'.

Mening
Marie-José daagt jongeren graag uit hun eigen mening te vormen en die mening te toetsen aan leeftijdsgenoten. Voor haar voelt het als een voorrecht om met jonge mensen een stukje mee te mogen lopen in hun ontwikkeling.
Het raakt haar diep als jongeren met veel respect met elkaar en hun medemensen omgaan. Jongeren zien groeien op sociaal, emotioneel én spiritueel niveau vindt ze het mooiste wat er is.

Begeleiding van M25
Vanuit die gedachte is twee jaar geleden M25 ontstaan: een groep van jonge mensen tussen twaalf en achttien jaar die vanuit de gelovige gedachte belangeloos iets goeds doen voor een ander.
Marie-José begeleidt dit project voor jongeren, die zich inzetten voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hoe kostbaar is de dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt.

Huldiging
De orde van Jong Kuussevel vindt dat Marie-José Keurlings het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Vanwege haar jarenlange inzet is het terecht dat Marie-José Verdienstelijk Veghelaar is geworden.
Zondagmiddag 3 februari is er de mogelijkheid om haar tijdens de Jeugdprinsreceptie in Café Zaal de Stapperij (Bunders 3) te feliciteren. Iedereen is hierbij van harte welkom.
Meer info op: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant