Afbeelding

Patio is verkocht: 'Gaan er samen iets moois van maken'

Centrum 4.145 keer gelezen

VEGHEL | De Patio in het centrum van Veghel is verkocht. Euro Vastgoed BV, acterend vanuit Den Bosch, is de nieuwe eigenaar van het stuk grond. "Wij zien de aankoop van de Patio als een enorme uitdaging", aldus Dorie de Rouw, woordvoerder namens de investeringsgroep.

De Patio is al jaren een van de grote pijnpunten in het Veghelse centrum. Het gebied kampt met veel leegstand en ligt er verwaarloosd bij. Dorie vertelt waarom ze toch hebben besloten om een gedeelte van de Patio te kopen. "Wij hebben eigenlijk niet zoveel met Veghel, maar zagen dit voorbij komen. De prijs vonden we schappelijk en dus besloten we toe te happen. Euro Vastgoed koopt niet de standaard panden. Wij houden van uitdagingen." Over hoeveel er betaald is, doet Euro Vastgoed geen uitspraak.

Flinke opknapbeurt
Het kopen van de hele Patio zat er niet in. Een aantal woningen worden verhuurd door Area en niet alle winkelpanden werden aangeboden. Intersport (gaat weg red.) en Beks Optiek zijn wel eigendom van Euro Vastgoed. Wat daar mee gaat gebeuren, is nog niet bekend. Dorie: "De Patio kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Daar zijn ons van bewust, ondanks dat we Veghel niet zo goed kennen. De plek is mooi en de actieve inzet van het centrummanagement spraken ons aan. Samen met centrummanager Dirk Lammers hebben we al verschillende ideeën uitgewisseld." Definitieve plannen liggen er nog niet. Dorie vertelt dat ze openstaan voor allerlei initiatieven. "Onze plannen zijn niet heilig. De Patio opknappen is een uitdaging."

Snelheid
Dorie durft nog niet te zeggen wanneer de werkzaamheden van start gaan. "Er volgen de komende periode gesprekken met verschillende partijen. Zo zit ik woensdagochtend met de wethouder om de tafel. De komende tijd gaan we ons goed oriënteren op de plannen en mogelijkheden van de Patio, uiteraard behoort daartoe overleg met belanghebbenden als de woningbouwvereniging, de gemeente en het centrummanagement. De snelheid van de partijen heeft ons positief verrast. Verder zijn alle ideeën welkom."

Talk of the town
Dat de Patio een beetje de talk of the town is, komt voor de woordvoerder van de investeringsgroep als een verrassing. "Dat heb ik totaal gemist. We zijn ons daar niet van bewust. Ik vind het eigenlijk wel leuk. Het leeft in Veghel en dat biedt perspectieven. We gaan er samen iets moois van maken", besluit Dorie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant