Themamiddag 'Maken we het wel grijs genoeg'

Algemeen 243 keer gelezen

VEGHEL | Professor Tinie Kardol geeft op maandag 21 januari een lezing bij WijNu. WijNu verwacht een boeiende lezing en nodigt geïnteresseerden van harte uit om deze bij te wonen op maandag 21 januari om14.00 uur in het WijNu-gebouw, Wilgenstraat 15 in Veghel.

Kardol is sinds 2011 verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel als professor in de gerontologie, ofwel in vraagstukken op het gebied van vergrijzing. In 2018 heeft hij een boek met korte verhalen uitgebracht met de titel Oud worden is niet voor watjes. Daarin staat hij op humoristische wijze stil bij allerlei onderwerpen waar ouderen mee te maken hebben of krijgen.
Tijdens de lezing worden onder andere drie thema's besproken: vergrijzing van Nederland, waar hebben we het over? Vraagstukken op het gebied van wonen, veiligheid, gezondheid en participatie van ouderen en aan welke eisen voldoet een 'leeftijdsvriendelijke gemeente'?

Keezen
In 2018 is de eerste WijNu Keezkampioen uitgeroepen, een spel dat een opmars heeft genomen binnen de vereniging. Inmiddels is er een vaste groep van 40 spelers actief. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op een van de spelersavonden op 21 januari of 4 februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant