Hein van den Heuvel: 'Hein van den Heuvel: 'Het is belangrijk dat je als koper én verkoper bekend bent bij mij.'
Hein van den Heuvel: 'Hein van den Heuvel: 'Het is belangrijk dat je als koper én verkoper bekend bent bij mij.'

Nieuwe woningen in Veghels Buiten te koop

Wonen 2.786 keer gelezen

VEGHEL | Nieuwbouwplannen De Heerd en De Hofstee in Veghels Buiten zijn in de verkoop. Makelaar Hein van den Heuvel van Meierijstad Makelaardij gaat zich bezighouden met de koop- en verkoop van de 48 woningen. "Het gaat om vrijstaande woningen, gedeelde woonboerderijen, levensloopbestendige huizen en rij- en hoekwoningen. Eigenlijk kan iedereen er straks terecht", aldus Hein.

De huizen worden geen doorsnee woningen. Hein legt uit: "De gedeelde woonboerderijen bijvoorbeeld worden echt in de stijl van een oude boerderij gebouwd. De vrijstaande woningen staan op grote percelen. Je kijkt zo de natuur in." Het erf De Heerd vindt zijn basis rondom de grote beoogde moestuin met boomgaard die prominent op het erf ligt. Een plek voor ontmoeting in gezamenlijk gebruik. De bakstenen schuren omsluiten het erf. Op het erf De Hofstee wordt de prettige sfeer en uitstraling in grote mate bepaald door twee centraal gepositioneerde bomen. Ze vormen centrale punten op het stenige erf waaromheen de woningen staan gegroepeerd. In totaal komen er dus 48 woningen op de twee erven. Hein: "Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 31 januari 10.00 uur inschrijven bij Meierijstad Makelaardij. Daarna komen de overige, nog niet verkochte woningen in de vrije verkoop. Als je het voorkeursformulier hebt ingevuld, krijg je voorrang. We hebben een vliegende start gemaakt, er zijn al flink wat serieus geïnteresseerden. De bouw start waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2019."

'Maak je kenbaar'
Dat er veel interesse is in de woningen in Veghels Buiten komt voor Hein niet als een verrassing. "De vraag is enorm en het aanbod minimaal. Voorheen was dat vaak andersom. Dan was er genoeg te koop en moest je op zoek naar kopers. Momenteel ligt dat anders. Een passende woning vinden is moeilijker dan een koper vinden voor je huidige woning." Bij Meierijstad Makelaardij in de Hoogstraat in Veghel zijn ze dan ook op zoek naar mensen die een huis willen verkopen. "Wij willen de kopers en verkopers aan elkaar koppelen. Kom langs en maak je kenbaar. Dat geldt overigens ook voor mensen die alleen iets willen kopen. Laat weten wat je wil en wat je hebt. Stel jij zoekt een huis en iemand anders ook. Ik kan partijen bij elkaar brengen, maar dan moet ik wel weten wat iemand zoekt en wat zij te verkopen hebben. Daarom is het belangrijk dat je als koper én verkoper bekend bent bij mij."

Juiste prijs
Of het nu gaat om het kopen van een huis of het verkopen. Hein helpt beide partijen in het hele traject naar een daadwerkelijke koop of verkoop. "Als je kijkt naar de koop van een huis. Dat is niet zo eenvoudig. Er komt veel bij kijken. Hoe pak je zoiets aan? Wij begeleiden iemand het hele proces tot aan de koop van een huis."

Een huis verkopen lijkt nu veel makkelijker. Hein beaamt dat: "Klopt. Sla een bordje in de grond en je bent het bij wijze van spreken volgende week al kwijt." De makelaar vraagt zich echter af of daar dan de beste koper uit voort komt. "Als je een makelaar in de hand neemt, krijg je meer geïnteresseerden. Je kan dan meer halen uit de verkoop van een woning."

Verhitte markt
Makelaarsvereniging NVM concludeerde onlangs op basis van verkoopcijfers van het laatste kwartaal van vorig jaar dat de woningmarkt nog steeds overhit is, maar dat op de meeste oververhitte delen van de markt er sprake is van een kleine afkoeling. Hein knikt: "Klopt, maar ik verwacht dat we er in Veghel nog niet veel van merken. In steden als Amsterdam en Eindhoven wel, want daar zijn woningen bijna onbetaalbaar geworden." Toch zou het niet verkeerd zijn als de markt wat rustiger wordt. "Er is veel te veel vraag. Daarom moet je als makelaar mensen teleurstellen. Dat is niet fijn", besluit Hein.

Voor meer informatie check: deheerd.heerd-hofstee.nl en demakelaarvanhier.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant