Cor en Michelle in het Veghelse Julianapark. Ze hebben er nu al zin in.
Cor en Michelle in het Veghelse Julianapark. Ze hebben er nu al zin in.

Nieuw festival in Julianapark: 'Er komen bekende Nederlandstalige artiesten'

Algemeen 3.064 keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad is een nieuw festival rijker. Een bijzonder nieuw festival in het Veghelse Julianapark. ''Een enorm knalfeest voor jong en oud, gericht op mensen met een beperking, alleen die beperking mag die dag even vergeten worden'', aldus voorzitter van de stichting Kanjerfestival Meierijstad John van Bergen.

Er is volgens de organisatie bewust gekozen voor Meierijstad als locatie aangezien er in de regio nog niet zo'n feest is. Katinka Vugts-Jansen vult aan: ''Wij zijn op dit moment volop bezig om het programma rond te maken, maar wij kunnen al beloven dat er een aantal bekende Nederlandstalige artiesten naar Veghel komen.'' Het nieuwe festival is een initiatief van een aantal enthousiastelingen uit de regio.
Op de eerste editie van het hagelnieuwe jaarlijks terugkerend festival komen, als het goed is, ongeveer 1000 bezoekers. De organisatie is op dit moment druk met alle voorbereidingen. Een van de partners verbonden aan het festival is de formule van Brownies&downieS. Oprichter en mede-eigenaar Thijs Swinkels benadrukt dat het festival niet alleen voor mensen is die bij Brownies&downieS werken, maar zeker ook bij andere bedrijven. ''Het moet een samenzijn worden voor jong en oud, uiteraard zijn alle voorzieningen aangepast zodat het voor iedereen toegankelijk is.''
Via de Facebookpagina van Brownies&downieS wordt de komende maanden gecommuniceerd wanneer de kaartverkoop start, welke artiesten er komen en hoe de voorbereidingen verlopen. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 15 juni van 15.00 uur tot 21.00 uur in het Julianapark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant