YouTuber Dylan Haegens en de Raad van Kinderen (leerlingen van basisschool 't Ven).
YouTuber Dylan Haegens en de Raad van Kinderen (leerlingen van basisschool 't Ven). Foto: Roel van Koppenhagen
VIDEO

Jumbo zet helden in om kinderen te leren koken

Algemeen 1.700 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo heeft dinsdagmiddag in de Foodmarkt op de Veghelse Noordkade het boek 'Helden in de Keuken' gelanceerd. Een kinderkookboek met de favoriete recepten van 25 helden uit de wereld van muziek, sport en YouTube. Met 'Helden in de Keuken', dat onderdeel uitmaakt van een spaaractie met stickers van jeugdhelden, helpt Jumbo antwoord te geven op de dagelijkse terugkerende vraag 'wat eten we' en leren kinderen spelenderwijs koken. Met de recepten en tips van de helden kunnen ze zo aan de slag en zetten ze met een beetje hulp van hun ouders een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Het concept voor het kookboek is volledig bedacht door kinderen. Naast recepten, bevat het boek ook ruimte om gespaarde stickers van hun helden in te plakken. Frits van Eerd, CEO van Jumbo legt uit hoe het initiatief tot stand gekomen is: "Het is geweldig dat zoveel helden meewerken aan deze actie. Nóg mooier is het dat dit idee van kinderen zelf is gekomen. Het is een van de initiatieven die zijn voortgevloeid uit onze Raad van Kinderen. Jongeren hebben de toekomst en het is prachtig hoe zij ons scherp houden met plannen voor de komende tijd. Dat gaat om allerlei maatschappelijke onderwerpen. Kinderen geven ook aan dat ze meer betrokken willen worden bij de keuze voor lekkere én gezonde maaltijden. Deze spaaractie speciaal voor kinderen speelt helemaal in op die vraag. We hopen dat we zo veel mogelijk kinderen kunnen inspireren om aan de slag te gaan met de recepten van hun helden en zo te kiezen voor lekker en gezond eten."

Dinsdag mochten de jonge bedenkers van het kookboek samen met YouTuber Dylan Haegens het eerste gerecht klaarmaken. Dit gebeurde in de Jumbo Foodmarkt op de Veghelse Noordkade.

Over de Raad van Kinderen
Jumbo heeft al sinds 2011 een Raad van Kinderen, onder leiding van prinses Laurentien van Oranje. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation. De gedachte achter dit initiatief is dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. Door kinderen zich te laten verdiepen in de wereld om hen heen, vergaart Jumbo waardevolle input om op een andere wijze naar dilemma's te kijken. 
Het idee van het koekboek komt van de kinderen van basisschool 't Ven. Zij vormen de Raad van Kinderen van Jumbo Supermarkten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant