Op de Noordkade in Veghel vindt op vrijdag 25 januari de vierde editie van de Nacht van de Noordkade plaats.
Op de Noordkade in Veghel vindt op vrijdag 25 januari de vierde editie van de Nacht van de Noordkade plaats.

Noordkade maakt zich op voor bijzondere nacht

Kunst en cultuur 2.234 keer gelezen

VEGHEL | Op de Noordkade in Veghel vindt op vrijdag 25 januari van 19.00 uur tot 02.30 uur de vierde editie van de Nacht van de Noordkade plaats. Een festival vol muziek, dans, musical, eten en drinken en beeldende kunst, verspreid over tal van locaties in de voormalige veevoederfabrieken van de CHV.

Bezoekers kunnen in de hele cultuurfabriek genieten van optredens muziek, dans, musical, exposities en demonstraties zoals de kinderateliers, zeefdrukken, fashion, edelsmeden en keramiek. Ze worden op onverwachte plekken verrast door kleine dansoptredens. Er vindt een doorlopend programma plaats met optredens van leerlingen van de muziekschool, orkesten van muziekverenigingen, bands van Pop & Co en verschillende ensembles. Klassiek, pop, rock of jazz, het komt allemaal aan bod. In de Malerij wordt er gewerkt aan kunstwerken, in de entree kunnen bezoekers samen met een kunstenaar een beeldend kunstwerk maken en in de smederij stoken ze het vuur hoog op. Ook de Fabriekswinkel is open.

Levende schilderijen
Dit jaar geen nieuwe 'Sterren op het doek' waarbij bekende persoonlijkheden werden geportretteerd, zoals vorig jaar burgemeester Kees van Rooij, maar een nieuw item in de vorm van levende schilderijen. Hierbij worden vijf iconische schilderen uit de kunstgeschiedenis verbeeld door levende personen. Een kunsthistoricus is aanwezig om het publiek toelichting te geven op de levende kunstwerken. De toegang tot bovenstaande activiteiten is gratis.

Nationaal Theaterweekend
Op vrijdag 25 januari om 20.15 uur start ook het Nationaal Theaterweekend waaraan theater De Blauwe Kei meedoet. In dit weekend kan men vier verschillende voorstellingen (De Gouden Jaren, Erik van Muiswinkel, Mart Hillen en Ernst, Bobbie en de rest) bezoeken, waarvan de entree slechts tien euro bedraagt.Meer informatie is te vinden op: www.blauwekei.nl/NationaalTheaterweekend.

Op de Noordkade in Veghel vindt op vrijdag 25 januari de vierde editie van de Nacht van de Noordkade plaats.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant