De expositie 'Kracht van het Portret' is nog tot en met zaterdag 2 februari te zien.
De expositie 'Kracht van het Portret' is nog tot en met zaterdag 2 februari te zien.

Foto-expositie 'Kracht van het portret' op Noordkade

Kunst en cultuur 554 keer gelezen

VEGHEL | Portretfotografie is leuk om te doen, maar écht pakkende en aansprekende portretfoto's maken, dat is andere koek. Cursisten van fotograaf en Phoenix-docent Wim Roefs bewijzen dat zij het onder de knie hebben, tijdens de foto expositie 'Kracht van het portret'. De expositie werd op vrijdag 18 januari om 19.00 uur geopend op de Noordkade in Veghel.

De foto expositie 'Kracht van het portret' is het resultaat van de cursus portretfotografie, die Wim Roefs dit cursusjaar heeft verzorgd bij Phoenix Cultuur. Elf amateurfotografen nemen deel aan de expositie, waarbij een selectie zelfgemaakte portretten aan het publiek wordt getoond.
Tijdens deze fotografiecursus leren cursisten diverse technieken en visies om uiteindelijk te komen tot een mooie en aansprekende portretfoto. Onder begeleiding van Wim leren zij een model te fotograferen met behulp van natuurlijk licht, een externe flitser, en ook met studioverlichting. Dat betekent voor sommigen ook even uit hun eigen 'comfortzone' stappen. Cursist en amateurfotograaf Rick: "Door de cursus en vooral door Wim zijn mijn ogen geopend. Mijn liefde voor beelden en kunst is gegroeid. Het is fijn om met relatief weinig apparatuur zulke mooie portretten te kunnen maken.". Wim Roefs verzorgt jaarlijks een fotografiecursus bij Phoenix Cultuur, voor de wat meer ervaren amateurfotografen. Als afsluiting van de cursus wordt een expositie georganiseerd om het 'geleerde' aan het publiek te tonen.
De expositie 'Kracht van het Portret' is nog tot en met zaterdag 2 februari te zien op de tweede verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade. Kijk voor het aanbod fotografiecursussen bij Phoenix Cultuur op www.phoenixcultuur.nl en voor meer informatie over Wim Roefs en zijn werk op www.fotografiewimroefs.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant