Spelmoment uit SSS'18-Heeswijk
Spelmoment uit SSS'18-Heeswijk Foto's Jeff Meijs en Hans Heesakkers

2H: Heeswijk pakt punt in Overloon bij koploper SSS'18

Voetbal 1.502 keer gelezen

Weer heel veel afgelast in de tweede klasse H. Twee wedstrijden konden hun doorgang vinden, de rest werd afgelast. Heeswijk pakte keurig een punt bij SSS'18 waar alle zes treffers voor rust vielen. Real Lunet won van het bezoekende Emplina met 1-0. Een koude middag in een blakend zonnetje voor hen die de weg naar hun club gewaagd hebben.

De eerste wedstrijd in 2019 betekende voor Heeswijk een bezoek aan Overloon bij koploper SSS '18. Doordat er de mogelijkheid was om uit te wijken naar kunstgras, kon de wedstrijd doorgang vinden. Voor Heeswijk een goede zaak, aangezien de blauw-witten tot eind mei nog maar liefst 17 van de 26 wedstrijden moeten afwerken. Zes doelpunten kreeg het kleumende publiek voorgeschoteld. Gerke van den Akker opende voor zijn nieuwe team met zijn eerste treffer. Dirk Verdonk plaatste de bal op het hoofd van de Veghelaar die prompt de score opende. Snel viel echter de 1-1. Niek van Zutphen pareerde nog in eerste instantie, maar in de rebound was het Van Bree die SSS'18 weer langszij bracht. Danny Aarts krulde de bal in de bovenhoek, maar het was SSS'18 dat via Bas Joosten, met dank aan Koen Voesten, die weer gelijk maakte. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagt. SSS'18 leek met 3-2 te gaan rusten na een lage schuiver uit een vrije trap van Verlinden. Echter dat feestje ging niet door. Van den Akker werd in de zestien neergelegd waarna aanvoerder Tom Sleddens de eindstand van elf meter al voor rust mocht bepalen. Na rust nog voor beide kemphanen kansen, maar gescoord werd er niet meer. Gezien de kansen die beiden kregen viel er met het puntje te leven.