Opnieuw volledige winst heren Skunk, Vrouwen winnen van Hajraa-3

Sport 364 keer gelezen

LANDGRAAF  – Na elf overwinningen op een rij speelde Skunk op papier een lastige uitwedstrijd tegen de nummer vier uit de competitie VC Landgraaf. De spanning in de wedstrijd bleef echter uit want Skunk was heer en meester in het verre zuiden.Setstanden: 22-25, 20-25, 12-25, 17-25

Tot 10-10 ging het gelijk op in de eerste set, er zat geen druk op de service van de Veghelaren en de aanval was te lief. Door een goede service serie wist Skunk echter een gaatje te slaan, de service van Landgraaf zakte wat in en door goede aanvallen werd de eerste set redelijk gemakkelijk binnengehaald. Set twee begon Skunk zeer goed, servicedruk in combinatie met harde slimme aanvallen zorgden voor een voorsprong van 10-18. De Veghelaren dachten er echter al te zijn en leken wat gas terug te nemen. Hierdoor kwam de thuisploeg nagenoeg langszij, door een goede eindspurt was deze set echter toch een gemakkelijke prooi. In set drie en vier leek Landgraaf de moed op te hebben gegeven, Landgraaf probeerde het zo nu en dan met een paar wisselspelers maar dit mocht niet baten. Duidelijke setstanden zorgden voor een gemakkelijke overwinning.Door deze overwinning blijft Skunk ruim aan kop met 5 punten voorsprong op concurrent Donki Sjot dat slechts twee wedstrijden verloor dit seizoen. Aankomende zaterdag speelt Skunk tegen de huidige nummer drie op de ranglijst; Volley Zuid uit Rotterdam. De wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld in sporthal de Bunders.

EINDHOVEN -  Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma tegen middenmoter Hajraa dames drie. Setstanden: 25-17, 25-22, 15-25, 25-22

De eerste set werd slecht gestart en stonden de dames meteen met 3-0 achter. De dames van Hajraa hadden een goede servicedruk waar Skunk geen antwoord op had. De punten konden niet worden afgemaakt en er werden steeds meer fouten gemaakt waardoor de set gemakkelijk werd gewonnen door Hajraa met 25-17.In set twee probeerde de dames zich over het mindere spel van set één te zetten maar er was nog steeds geen antwoord op de servicedruk van Hajraa. Skunk stond lang op achterstand, met 13-17 als gevolg. Toch bleven de dames knokken en kwam er een kantelpunt. De pass werd steeds beter gebracht en daardoor konden de aanvallers makkelijker scoren. De servicedruk van Skunk werd ook steeds hoger en zo kwamen de dames terug tot 19-19. Tijdens de belangrijke punten werden er toch weer eigen fouten gemaakt waardoor de set met 25-22 naar Hajraa ging.

In de derde set werd het goede spel van set twee meegenomen. Er werd goed geserveerd en de pass werd goed gebracht . De aanvallers scoorden makkelijk de punten en de middenblokkeerders maakten een aantal mooie killblocks. Het spelplezier kwam weer terug bij de dames van Skunk en zo werd de set met 15-25 binnen gehaald.Set vier moesten de dames van Skunk winnen om nog een vijfde set te kunnen spelen voor een overwinning. De dames van Hajraa wisselde haar goede spelers terug in het veld . De stand ging de gehele set gelijk op. Net als in set twee werden er tijdens de belangrijke punten fouten gemaakt en ging set vier naar Hajraa met 25-22 en was de nederlaag een feit. Komende zaterdag spelen de dames om 16:30 thuis tegen Nuvo 68