Ender is een graag geziene gast bij Blauw Geel.
Ender is een graag geziene gast bij Blauw Geel.

Ender Alpdogu komt thuis bij Blauw Geel'38

Sport 2.985 keer gelezen

VEGHEL | Wie kent hem niet? Ender Alpdogu (33), met een hoog knuffelgehalte, die al zijn hele leven bij Blauw Geel'38 speelt. Hij begon in de prille jeugd bij deze club, maar liet het selectievoetbal varen. Bekend vanwege zijn werk achter de bar, maar zeker ook een Bourgondiër die een pilsje niet schuwt. Ender speelt in Blauw Geel'38-8: "Een vriendenteam waar ik de enige speler ben met Turkse ouders die hier als gastarbeider naar Nederland kwamen", zegt de immer goedlachse Ender.

Door: Peter Kuijpers.

Het gesprek vindt noodgedwongen plaats in het huis van deze scribent omdat het sportpark nog gesloten is tot elf uur. Het is winterstop voor de jeugd, vandaar deze serene rust. De locatie van vandaag heeft ook een groot voordeel. Er kan worden gezocht naar foto's uit de B1 en A1 tijd van Ender die glimt van enthousiasme: "Wat mooi man dat je die foto's uit 2003 nog hebt. Ik moet daar op verschillende foto's voorkomen of was het misschien in B1?"

Dennis Janssen
Namen en herinneringen vullen de tijd snel. "Kijk daar lig ik op de grond met naast mij Ilan Py van Zanten en Hari Gorgijeski. Wat een tijd en mooie herinneringen toch. Dat daar is Dennis Janssen onze trainer, leuke gast was dat."

Planner
Het levensverhaal komt op de radar. Ender: "We zijn thuis met vijf kinderen. Vier broers en de jongste is een zusje die in Nijmegen woont. Twee broers wonen in Erp. Zelf woon ik in Eindhoven omdat ik daar zeven jaar bij de ABN bank heb gewerkt en me in Eindhoven gevestigd heb. Ben wel altijd hier blijven voetballen en werk nu weer in Veghel als planner bij Zelda Personeelsdiensten. Ze zijn onlangs nog lid geworden van de Blauw Geel'38 businessclub. Turgay Arslan is daar mijn leidinggevende en hij is eveneens bekend als voetballer bij Blauw Geel'38 en nu tevens lid van de Businessclub. En Eindhoven Veghel, waar praten we over. Eenmaal op de A50 sta ik in een kwartiertje in Veghel."

Comfortzone
Ender heeft moderne ouders die beiden de Nederlandse taal goed beheersen. "Mijn vader spreekt goed Nederlands zo ook mijn moeder en dat is goed want sommige Turkse vrouwen die hier kwamen bleven iets te gemakkelijk in hun comfortzone hangen, dan leer je de taal niet. Bij mijn ouders is dat gelukkig niet en ik hoef bijvoorbeeld niet met mijn moeder naar de dokter." Ender begon met voetballen in de E-afdeling. "Dat klopt en ben toen in C2 naar de selectie gegaan en niet meer uit selectieteams weggeweest. Als rechtsbuiten ging ik van B2 naar B1. Daar hadden we tegenstanders als PSV, MVV en Willem II. Later werd het A1 waar ik tot de senioren heb gevoetbald."

Vrijgezel
Broer Cetin speelde als linksbuiten in de A1 van Willem II, maar zag zijn loopbaan abrupt beëindigd worden. Ender vervolgt: "Dat klopt hij brak zijn kuit- en scheenbeen. Hij had op dinsdag een contractbespreking met Willem II. De zaterdag ervoor speelde hij met Willem II in Amsterdam tegen Ajax A1 met toen nog spelers als Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Hij brak die wedstrijd zijn been. Dat heeft hem zijn profcarrière gekost. Het gaat nu goed met hem. Gelukkig getrouwd met een schat van een dochter."
Ender is nog vrijgezel en woont alleen: "Ja, dat bevalt me goed. Lekker nog wat voetballen bij Blauw Geel'38 en lid van het team dat de bardiensten draait. Een hartstikke leuke groep hebben we daar", besluit de goedlachse Ender.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant