Het hartverscheurende en onheilspellende verhaal van Mona is nu bewerkt voor het theater.
Het hartverscheurende en onheilspellende verhaal van Mona is nu bewerkt voor het theater.
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

Aangrijpend verhaal Griet op de Beeck met topcast

Kunst en cultuur 372 keer gelezen

VEGHEL | Kom Hier Dat Ik U Kus is de toneelversie van de tweede roman van Griet op de Beeck. Het confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie is op donderdag 7 februari om 20.15 uur te zien in de Grote Theaterzaal van De Blauwe Kei op de Noordkade. Kaarten kosten 29.40 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Kom Hier Dat Ik U Kus is de tweede roman van Griet op de Beeck. Het boek werd binnen een week na de verschijning een bestseller, in De Wereld Draait Door gekozen tot boek van de maand en genomineerd voor de NS Publieksprijs. "Griet op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij", aldus De Standaard.
Kom Hier Dat Ik U Kus geeft inzicht in waarom we worden wie we zijn, met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Het gaat over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde!
Op de Beeck: "Ik hoop dat ik in deze roman goed uitleg hoe menselijke verhoudingen werken".

Topcast
Het hartverscheurende en onheilspellende verhaal van Mona is nu bewerkt voor het theater met een topcast bestaande uit onder andere Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos.
Het toneelstuk gaat over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde. En de voorstelling is zoals het boek: een combinatie van humor, ontroering en scherpte.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Kom Hier Dat Ik U Kus is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen.
Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Bekijk de volledige programmering op: www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant