Korfrakkers wint van Prinses Irene
Korfrakkers wint van Prinses Irene Archieffoto

Korfrakkers en Prinses Irene op herhaling

Sport 363 keer gelezen

ERP – De schotklok liet de twee teams eerder dit seizoen in de steek. Om die reden zagen de twee teams elkaar dinsdagavond opnieuw in Sporthal Ter Aa. Met een gerepareerde klok wonnen de Erpsen met 22-17.

Het incident gebeurde op zondag 23 december na een half uur spelen. Bij rust, met een 11-7 stand, liet de techniek in Sporthal Ter Aa de teams in de steek. Maar anders dan bij voetbal word in de wereld van het korfbal de gehele wedstrijd dan over gespeeld. Het duel begon zeer goed aan Erpse kant. Pas in de tiende minuut kon Prinses Irene scoren en bracht de stand op 6-1. De Korfrakkers scoorden uit mooie aanvallende acties. Prinses Irene kon niet bijbenen. Net voor rust echter begon Prinses Irene met scoren uit veelal afstandsschoten en kroop dichterbij. De ruststand werd 16-10.

In de tweede helft begon het meer en meer op een veldslag te lijken. Veel overtredingen en veel onrust aan twee kanten in het veld. De Korfrakkers kon wel steeds voorblijven, maar Prinses Irene kwam beter uit de verf in deze fase. Voor de korfballiefhebber was het heel jammer dat het aanvallende korfbalspel ondergeschikt werd. De eindstand werd met een laatste afstandsschot van De Korfrakkers bepaald op 22-17. De twee punten bleven in Erp en dat vergoedde weer veel.