Hanny Pasmans (Fabriekswinkel), Annie Veldkamp (kunstenares), Menno Roozendaal (wethouder), Matilde Boelhouwer (kunstenares), Det Verbunt (Fabriekswinkel)
Hanny Pasmans (Fabriekswinkel), Annie Veldkamp (kunstenares), Menno Roozendaal (wethouder), Matilde Boelhouwer (kunstenares), Det Verbunt (Fabriekswinkel)

Meierijstad heeft nieuwe kunstrelatiegeschenken: 'Ik vind ze allebei erg mooi'

Kunst en cultuur 1.010 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad heeft twee nieuwe (kunst)relatiegeschenken. Afgelopen woensdagmiddag overhandigden kunstenaressen Annie Veldkamp en Matilde Boelhouwer de eerste exemplaren aan wethouder Menno Roozendaal. "Ik vind ze allebei erg mooi. Natuur, duurzaamheid en Fairtade komen terug in de kunstwerken", reageerde hij blij.

De Veghelse Matilde wist toen ze werd gevraagd om een relatiegeschenk te ontwerpen precies wat ze wilde. "Datgene wat ons in Meierijstad allemaal verbindt: het altijd in beweging blijven. Wij als Meierijstad, gemeente en bewoners, zijn op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en inzichten. We bouwen elke dag aan een betere, mooiere, meer sociale en duurzamere gemeente", vertelt ze.

Insecten
Op het porseleinen tegeltje is een schommelend kind te zien. Matilde vervolgt: "Beweging is de sleutel tot succes. Zelfs de kleinste bewegingen kunnen verandering teweegbrengen. Ik heb gebruik gemaakt van duurzame producten, insecten en planten. Alle tegeltjes die ik maak zijn overigens anders."

Het tegeltje van Matilde. 

'Wij zijn wol'
Het geschenk van Annie is een stuk groter. "Ik noem het 'Wij zijn wol'. Tienduizend vezels, verstrengeld in een schijnbare wirwar. Een chaos? Nee hoor. Met creatieve organisatie, deskundig inzicht en ambachtelijk handwerk ontstaat een samenspel van elementen", legt de kunstenares uit Sint-Oedenrode uit.

Stoer
Het kunstwerk heeft betrekking op onze samenleving. "Lief, soms wat ruw. Stoer, dan weer zacht. Warm, en toch fris. Stil met een duidelijke stem. Kleurrijk, maar in harmonie. Een samenleving om naar te kijken, om te voelen, te betasten. Wij zijn wol, en willen dat weten", aldus Annie.

Wethouder Roozendaal met het 'Wij zijn wol' kunstwerk in zijn handen. Naast hem de maker: Annie Veldkamp.

Bijzondere ontmoetingen
De kunstrelatiegeschenken worden uitgedeeld tijdens diverse gelegenheden. Menno legt uit: "Je gaat wel eens naar evenementen of bijzondere ontmoetingen waarbij je graag iets cadeau doet. Vanaf vandaag hebben we onze eigen Meierijstadse geschenken." Wanneer het eerste geschenk wordt overhandigd, is nog niet bekend.
De Fabriekswinkel op de Noordkade heeft het project begeleid. Vrijwilligers van de Fabriekswinkel Det Verbunt en Hanny Pasmans waren aanwezig bij de uitreiking van de eerste exemplaren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant