Beeld uit de wedstrijd Prinses Irene - Korfrakkers
Beeld uit de wedstrijd Prinses Irene - Korfrakkers Foto's Peter Kuijpers
+video

Korfrakkers in de slotfase ruim langs Prinses Irene

Sport 871 keer gelezen

NISTELRODE – De wedstrijd werd gespeeld op lunchtijd in Sporthal De Overbeek in Nistelrode. Korfrakkers is na een wat minder buitenseizoen prima gestart in het indoorseizoen, toch het summum van het korfbal. Na een 3-7 ruststand werd het uiteindelijk een ruime 11-18 zege nadat de Erpsen zich uit een moeilijke fase worstelden waar Prinses Irene terugkwam tot op twee punten.

Door Peter Kuijpers

De twee teams zagen elkaar binnen een week twee maal. Dinsdag speelde Korfrakkers in het eigen Ter Aa in Erp het nog openstaande duel dat eerder werd afgelast omdat de schotklok het begaf. Die wedstrijd werd door Korfrakkers met 22-17 gewonnen in een veel te fysiek duel met veel gemekker tegen de scheidsrechter van dienst waar vooral Prinses Irene zich schuldig aan maakte. Vandaag werd het een heel andere wedstrijd met vooral in de slotfase leuke momenten waarvoor je naar het korfbal gaat.

Davy Wind tijdens een time out (Foto Peter Kuijpers)

Gastvrouwen
Coach Arno Theunisse van Prinses Irene zal er ongetwijfeld wat mee opgestoken hebben in het duel vijf dagen eerder in Erp. Theunissen, gepokt en gemazeld in het korfbal, heeft met korfbalster van het jaar in Nistelrode Marina van Venrooij een sterke pion. Zowel in het aanvallende- als verdedigende vak. Pas na acht minuten viel de eerste bal door de gele mand. Het waren de gastvrouwen die de score openden. De scores volgde hierna elkaar snel op. Korfrakkers nam steeds een voorsprong maar met uitzondering van de ruststand werd het verschil maar zelden groter dan drie treffers. Fraai het punt wat Annelies Thijssen scoorde naar 3-6 namens Prinses Irene. Op slag van rust was het Janine van Wanrooij die voor Korfakkers de ruststand op 3-7 bepaalde.

DDW
Na rust leek het snel over met Prinses Irene waar Korfrakkers uitliep naar 3-9.  Er volgde een periode dat er geen enkele score viel, maar Prinses Irene was het die de wedstrijd weer leven in blies. Via aan stip en mooie scores kwamen de vrouwen uit Nistelrode terug naar 10-12. Coach Davy Wind van de Erpsen sloeg aan het wisselen. Anke Verstraten en Janine van Wanrooij kwamen naar de bank waar Lisa Hendriks en Lucie van den Akker in het veld kwamen waar ook Manon van Geelkerken haar opwachting maakte. De 10-13 kwam als een verlossing en plots gingen de scores weer lopen. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Leeverink uit Sliedrecht gaf de klok 11-18  en blijft Korfrakkers de dans leiden op weg naar de play offs die de finalisten aan moeten wijzen. Korfrakkers leidt met vier punten voorsprong op tweede Rosolo. Zondag volgt de uitreis naar DDW in Reusel.

Wij maken er u op attent dat overnamen van dit artikel en foto's voor andere media niet zonder toestemming kan van de eigenaar

Gesprek met Davy Wind na afloop van het gewonnen duel van Korfrakkers met Prinses Irene