Skunk herstelde via Volley Zuid uit Rotterdam
Skunk herstelde via Volley Zuid uit Rotterdam Foto: Theo de Vrede

Skunk wint in aanloop naar kraker, vrouwen herstellen via Nuvo'68

Sport 407 keer gelezen

VEGHEL – Volley Zuid uit Rotterdam kwam op bezoek in Veghel. De nummer één tegen de nummer drie. Een zware wedstrijd met ups en downs voor de Veghelaren, door op de juiste momenten te pieken werd er uiteindelijk met 3-1 gewonnen. Setstanden: 25-23, 15-25, 25-15, 25-18

De Rotterdamse bezoekers hadden flink wat aanvalskracht aan het net staan, de opdracht vandaag was nog duidelijker dan normaal; door servicedruk de spelverdeling voorspelbaarder maken. In de eerste set ging het gelijk op, enkele mooie aanvallen van Skunk én Volley Zuid werden afgewisseld met onnodige fouten. Door een foute bal van Volley Zuid op 24-23 ging de eerste set naar Veghel. Set 2 zakte Skunk volledig in, servicedruk nam af en Volley Zuid wist met power-volleybal keer op keer te scoren.

Kampioenschap
Skunk moest uit een ander vaatje gaan tappen, en dit lukte in de derde set, de servicedruk kwam terug en door een goede blokzetting kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Set vier ging wederom gelijk op, door een mooie service-serie van Cas de Vrede kon de dertiende overwinning op rij worden bijgeschreven. Aankomende zaterdag speelt Skunk de kraker tegen de enige overgebleven concurrent Donki Sjot. Skunk staat momenteel 5 punten voor op de ranglijst en kan een grote stap zetten richting het kampioenschap. De wedstrijd wordt gespeeld om 17:00 uur in sporthal de Misse in Den Dungen.

Skunk-vrouwen winnen met 3-1

Vandaag stond de tweede wedstrijd van de tweede helft op het programma. Na het verlies van vorig week was Skunk erg gemotiveerd om de winst in eigen huis te houden. Setstanden: 25-14, 22-25, 25-15, 25-23. De Veghelaren begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Veel service druk waardoor de tegenstander onder druk kwam te staan. Skunk kon daardoor al snel uitlopen naar een 11-5 voorsprong. De rest van de set verliep soepel. De pass lag goed waardoor de spelverdeler alle aanvallers aan kon spelen.De tweede set begon skunk ook geconcentreerd maar al snel kwamen er hier en daar wat foutjes. De voorsprong die ze toen hadden werd gelijk getrokken naar 10 – 10 door de tegenstander. De rest van de set ging het gelijk op. De 2 teams waren aan elkaar gewaagd. Nuvo 68 trok aan het langste eind en won met 22- 25.

Evenwicht
In de derde set stonden de neuzen weer dezelfde kant op bij Skunk. De service druk was weer beter en er werden minder fouten gemaakt. De passers hadden de service van de tegenstander weer wat meer onder controle waardoor de aanvallers weer wat makkelijker aangespeeld konden worden. De vierde set leek op de voorgaande set. Er werden weer wat meer foutjes gemaakt waardoor nuvo 68 in hun spel kon blijven. De stand bleef lang in evenwicht. Wie zou er nu aan het langste eind trekken? Gelukkig viel het nu aan de goede kant voor de dames van skunk en zo houden ze de winst in Veghel.