Een scènefoto uit Una Mujer Fantástica.
Een scènefoto uit Una Mujer Fantástica.

Aangrijpende film over rouw en veerkracht

Kunst en cultuur 616 keer gelezen

VEGHEL | De film Una Mujer Fantástica is op maandag 4 februari te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Het is een aangrijpende film over de transseksuele Marina die moet vechten voor haar bestaan. Una Mujer Fantástica begint om 20.15 uur in de Grote Zaal van het theater.

Wanneer Marina's twintig jaar oudere vriend overlijdt, wordt ze compleet buitenspel gezet door diens familie en zelfs verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Maar Marina vecht keihard terug voor haar recht om zichzelf te zijn. 'Una Mujer Fantástica is zoveel meer dan een film-met-een-boodschap over transgenders in het hedendaagse Chili. Bovenal is het een aangrijpend relaas over rouw en veerkracht, dat geduldig toewerkt naar het moment waarop Marina's onderdrukte levenslust zich eindelijk ontlaadt', schrijft de Volkskrant. Dit krachtige en onbevreesde drama won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
Una Mujer Fantástica heeft volgens Filmtotaal elementen van een drama, een thriller en zelfs van een komedie. 'Regisseur Sebastián Lelio smeedt het tot een coherent geheel en springt tegelijkertijd fijngevoelig om met het transgenderthema. Alle artistieke en inhoudelijke keuzes die hij maakt zijn erop gericht om de gevoelens van zijn hoofdpersonage te verkennen, en niet om het onderwerp te banaliseren. Geholpen door de fantastische vertolking van de nog onbekende Daniela Vega breekt Lelio op subtiele wijze een lans voor de LHBTI-gemeenschap', aldus Filmtotaal.

Kaarten voor Una Mujer Fantástica kosten 8.25 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant