Kindermiddag.
Kindermiddag.

De Blauwe Kei geniet na van geslaagd Nationaal Theaterweekend

Kunst en cultuur 762 keer gelezen

VEGHEL | De vierde editie van het Nationaal Theaterweekend vond in het weekend van 25, 26 en 27 januari plaats. Voor bezoekers van De Blauwe Kei in Veghel betekende dit theatervoorstellingen voor 10 euro en een gratis randprogramma bestaande uit De Nacht van de Noordkade op vrijdag, rondleidingen door het theater op zaterdag en een kindermiddag voorafgaand aan Ernst, Bobbie en de rest op zondagmiddag.

Vrijdag was het druk op de Noordkade tijdens de Nacht van de Noordkade. Een avond voor jong en oud die geheel in het teken stond van dans, muziek, theater en kunst. Waar je ook was, overal in de 'fabriek' werd je verrast met optredens, exposities en demonstraties. In de Grote Zaal van De Blauwe Kei was voor een tientje de voorstelling De Gouden Jaren te zien, een theatershow met pakkende beelden en muziek uit vervlogen jaren. Cabarettrio Jeroens Clan, finalist van het Leids Cabaretfestival, trad drie keer op in de NPF-toren.

Rondleidingen
Op zaterdag verzorgde Harry Vermeulen, directeur van Theater De Blauwe Kei en voorzitter van Stichting Cultuurfabriek, en Sebastiaan Beks, directeur van Stichting CHV Noordkade, gratis rondleidingen. Gasten die hier een kaartje voor hadden gereserveerd kregen uitleg over de zalen van De Blauwe Kei en een aantal bijzondere ruimtes van de oude veevoederfabriek, bezochten de kleedkamers en de artiestenfoyer waar de artiesten zich voorbereiden op een voorstelling en keken backstage op het podium hoe een voorstelling wordt opgebouwd. 's Avonds waren er in het theater twee uitverkochte voorstellingen te zien: Erik van Muiswinkel met De Oplossing in de Grote Zaal en fingerstyle-gitarist Mart Hillen in het Magazijn.

Kindermiddag
Op zondag werd het Theaterweekend afgesloten met twee keer een volle zaal tijdens de voorstellingen van Ernst, Bobbie en de rest. Voorafgaand aan beide voorstellingen konden kinderen in de foyer kleuren, knutselen, zich laten schminken, spelen met XL-legoblokken en op de foto in een fotohokje.
Theater De Blauwe Kei kijkt terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters laten zien dat 'theater dichterbij is dan je denkt'.

Kindermiddag.
Rondleiding door de Blauwe Kei.
De NPF-toren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant