Fraaie zege voor Skunk mannen
Fraaie zege voor Skunk mannen Foto: Theo de Vrede

Skunk wint ook van directe concurrent

Sport 332 keer gelezen

DEN DUNGEN – Voor Skunk één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma. Tegen directe concurrent Donki-Sjot moest de voorsprong van 5 punten worden verdedigd. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd wonnen de Veghelaren met 1-3. Setstanden: 22-25, 22-25, 18-25, 28-26

Vanaf het begin zat de spanning er meteen in, zowel Skunk als Donki-Sjot begon met een servicefout, daarna was het een gelijk opgaande wedstrijd. De zogenoemde "Big points" waren echter voor Skunk. Nu het ijs gebroken was liet Skunk zien wat het echt kon, in de tweede set kwamen de heren op een 18-12 voorsprong. De Dungenaren kwamen door flinke servicedruk echter terug in de wedstrijd, opnieuw waren de "Big points" voor Skunk. In set drie waren de Veghelaren oppermachtig, door enkele goede service-series en blokkades was de winst snel binnen. De laatste set was een set waarin Skunk de voorsprong op de directe concurrent nog verder uit had kunnen bouwen. In deze leuke laatste set ontbrak het Skunk nog aan scherpte, en verloor deze nipt.Door deze overwinning doen de Veghelaren zeer goede zaken in de strijd om het kampioenschap van de tweede divisie. Skunk staat nu 8 punten voor  met nog 6 wedstrijden te gaan. Zaak is om komende week scherp te blijven in de thuiswedstrijd tegen Hands-up uit Berlicum. Om 19:00 wordt in sporthal de Bunders gespeeld.

Skunk wint met vijfpunter van VC Polaris

Richten op de eigen kwaliteiten en servicedruk houden, was het doel wat van tevoren gesteld werd. De eerste set liep gelijk op. Door te scherpe passen kon de spelverdeler de aanvaller niet voldoende bedienen. Toen de servicepass meer onder controle kwam, konden de dames uit Veghel net op het nippertje de set afmaken. Setstanden: 25-23, 26-24, 25-,15, 25-21

In de volgende set waren de Veghelaren gebrand om ook deze set binnen te slepen. Helaas liep dit niet zoals gepland: ballen werden onvoldoende afgemaakt waardoor de setstand weer gelijk op bleef lopen.  De middenaanvallers van Helmond kon hierdoor tot scoren komen. Uiteindelijk trok Skunk aan het langste eind en werd ook deze set op het nippertje gewonnen. Dan de derde set die de wedstrijd kon keren of waarin Skunk de laatste punten voor winst kon behalen. De Veghelaren waren extra gemotiveerd om deze set binnen te halen en dat is wat ze deden. Door een goede pass, kon de spelverdeler de aanvallers goed bedienen. De ballen werden vervolgens slim en hard gespeeld, waardoor Skunk de punten gemakkelijker kon behalen dan de twee sets hiervoor. Deze set werd overtuigend gewonnen waarin ook steeds meer beleving kwam in het spel van Skunk. De laatste set werd wisselend begonnen door Skunk. Door servicefouten bleef de stand gelijk op lopen. Door fouten van de tegenstander en tactisch spel van de Veghelaren werd de laatste set gepakt en vertrok Skunk met vijf punten weer naar Veghel.Komende zaterdag spelen de dames van Skunk tegen de nummer zes in de competitie: Bladel dames 1. Om 17:00 uur wordt gespeeld in sporthal De Bunders te Veghel.