Inschrijving Open Danspodium voor danstalenten van start
Inschrijving Open Danspodium voor danstalenten van start Foto: Photographer: Marcel Spaninks Creative-M fotografie

Inschrijving Open Danspodium voor danstalenten van start

Kunst en cultuur 446 keer gelezen

VEGHEL | In samenwerking met CHV Academy organiseert de dansafdeling van Phoenix Cultuur op zaterdag 23 maart het Open Danspodium op CHV Noordkade. Hiermee wordt een podium gecreëerd voor danstalenten in heel Meierijstad. Amateurdansers die zelfstandig of in groepsverband choreografieën maken, kunnen zich hier nu voor aanmelden.

Het Open Danspodium is een onderdeel van de CHV Academy talentenklas, dat in het leven is geroepen in het kader van talentontwikkeling voor de discipline dans. Danstalent krijgt hiermee de kans zichzelf te presenteren voor publiek. Zowel amateurdansers als dansleerlingen van Phoenix Cultuur kunnen zich hier, individueel of in groepsverband, voor aanmelden. Enige voorwaarde is dat er een zelfgemaakte choreografie wordt gepresenteerd, die vooraf beoordeeld is door dansdocenten van Phoenix Cultuur. Van choreografie tot kostuum, decor en grime: alles wordt door de talenten zelf verzorgd.
Tijdens het Open Danspodium komen diverse dansdisciplines aan bod. Daarnaast worden ook de FestiDans choreografieën van dansdocenten Kai Tholen, Berdy Maertens, Elmira van Maris-Amirhanova en Yvonne den Dekker als try-out uitgevoerd.

Coaching
Deelnemers aan het Open Danspodium hebben de mogelijkheid om een coachingstraject in te gaan om hun choreografie naar een hoger niveau te tillen. In drie sessies van twintig minuten krijgen ze tips en aanwijzingen van een danscoach. Het idee en de uitvoering van de choreografie blijft uiteraard bij de danstalenten zelf. Het Open Danspodium vindt plaats op zaterdag 23 maart vanaf 15.00 uur, in de Podiumzaal op de Noordkade in Veghel. Amateurdansers kunnen zich tot 8 maart aanmelden. Het inschrijfgeld is 10 euro per dans. De kaartverkoop van het Open Danspodium start op 11 maart. Inschrijven kan via mail: dansgroepd3d@hetnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant