Accordeonist Tom van Aarle (uiterst links) is woonachtig in Veghel.
Accordeonist Tom van Aarle (uiterst links) is woonachtig in Veghel.

Vroege St. Patrick's Day met Acting The Maggot

Algemeen 430 keer gelezen

EERDE | Hoewel Saint Patrick's Day elk jaar op 17 maart wordt gevierd, barst in Eerde het feest al op zaterdag 9 februari los. Dan komt Acting The Maggot, een van de beste Ierse feest-folkbands van Nederland, hun pre-St. Patrick's Day party vieren bij De Brink. Naast heel veel groene versiering wordt er speciaal op deze avond het echte Ierse bier Guinness getapt.

Met zang, gitaar, banjo, accordeon, bas, viool en drums zorgen de muzikanten van Acting The Maggot voor een flinke dosis Ierse traditionals, meezingers en meeswingers. Denk hierbij aan de bekendste muziek van bands als The Dubliners, The Pogues en Flogging Molly. Van The Town I Loved so Well en The Wild Rover tot Drunken Lullabies. Acting The Maggot staat sinds enkele jaren op de grotere podia van Nederland en was al bij menig festival te zien en te horen.
Onlangs speelde de band nog op uitnodiging van de Chinese overheid meerdere optredens in China en dat bleef niet onopgemerkt. De China tour in onder andere Beijing werd breed uitgemeten op nationale radio en televisie. Maar ook in Ierland en in China werden er reportages gemaakt en verscheen Acting The Maggot in kranten en op websites. Het filmpje waarin Acting The Maggot liedjes speelde op de Chinese Muur ging viraal op Dumpert.nl

Eerdse roots
Hoewel de bandleden verspreid wonen over heel Nederland en de basis is gevormd in Boxtel, heeft de band ook roots in Meierijstad. Accordeonist Tom van Aarle, tegenwoordig woonachtig in Veghel, is geboren en getogen in Eerde. Voor hem is de avond dus nog specialer, want hij zal voor zijn thuispubliek spelen.

Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via de website van De Brink in Eerde. De zaal is open om 20.30 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant