Emilie Blom is de leading lady van Mimile.
Emilie Blom is de leading lady van Mimile.

Spannende indie van de band Mimile

Algemeen 411 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel is op zondag 10 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur weer livemuziek te beluisteren. Mooi te combineren met een bezoekje aan de platen en cd-beurs die deze middag plaatsvindt in de Cultuurfabriek. Het podium is zondag voor Mimile, de band van Emilie Blom, bekend geworden als de bassiste van The Scene. Met haar eigen band heeft ze een andere muzikale richting gekozen, de kwaliteit is onmiskenbaar gelijk gebleven. De toegang tot het optreden is gratis.

The Scene was de band van Thé Lau waarin Emilie samen met drummer Jeroen de oerstrakke basis neerlegde. Hits als Iedereen is van de Wereld, Blauw en Open brachten The Scene uitverkochte zalen in Nederland en België. Ze ontvingen voor hun werk drie Edisons, een Gouden Harp, de BV Popprijs en in 2015 de Edison Oeuvreprijs.

Leading lady
Nu is Emilie dus de leading lady van Mimile, die naast haar bestaat uit Rob de Weerd, Stephan van der Meijden en PP Everts. In het voorjaar van 2018 presenteerden zij hun tweede album Stornoway. Het kreeg een vier sterren beoordeling in Musicmaker.
Muzikaal is er geen enkele referentie met The Scene. Daarvoor is spannende indie in de plaats gekomen. Met invloeden uit de jaren '80, wereldmuziek en zelfs klassieke muziek.
Naast Emilie Blom bestaat Mimile uit Rob de Weerd (Tröckener Kecks), Stephan van der Meijden (BJ Baartmans) en PP Everts (De Gigantjes).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant