Soos 't Karrewiel houdt een grote reünie in Fellows & Friends op de Markt in Veghel.
Soos 't Karrewiel houdt een grote reünie in Fellows & Friends op de Markt in Veghel.

Reünie van Sociëteit 't Karrewiel

Algemeen 1.756 keer gelezen

VEGHEL | Soos 't Karrewiel houdt op zondag 14 april vanaf 15.00 uur een grote reünie in Fellows & Friends op de Markt in Veghel. Het is alweer lang geleden dat op 11 december 1971 de nieuwe locatie van soos 't Karrewiel Aan de Leest 17 officieel werd geopend door toenmalig burgemeester Van Weegen.

't Karrewiel heeft daarvoor nog andere locaties gehad en is ergens begonnen op een zolder bij bakker Rooijmans. Daar hadden een aantal leerlingen van het Zwijsen College hun honk om in het weekend samen te komen. Later groeide dit uit tot een grote groep jongeren die verhuisden naar de kelder onder de Heilig Hartkerk. Weer later werd intrek genomen in de kelder onder de Blauwe Kei en in 1971 kreeg de soos een eigen onderkomen aan de Leest in Veghel.

Muziekavonden
De sociëteit groeide uit tot een bloeiende ontmoetingsplek voor jongeren uit Veghel en omliggende plaatsen zoals Uden, Volkel, Erp, Gemert, Boekel, Heeswijk, Dinther en Nuland. Er werden op diverse avonden veel activiteiten georganiseerd voor jongeren van verschillende leeftijden. Het programma varieerde van muziekavonden met disco tot culturele en muzikale optredens van diverse genres waarbij artiesten optraden als Dimitri van Tooren en Het Slimme Gras. De jazzavonden werden druk bezocht en tijdens het jazzfestival in 1972 traden bekende namen op zoals het Trio Louis van Dijk, Ferdinand Povel, de Savoy Jazz Men, de Storyville Jazz Band, Animal Crackers en de Diamond Five met de inmiddels helaas overleden Jeroen Ophoff op drums. 't Karrewiel had daarnaast vele festiviteiten in het kader van acties voor goede doelen. Bijvoorbeeld het 36 uur Beatles festijn waarbij de discjockeys Ton Lunenburg en Ben Schilder 36 uur onafgebroken bekende en minder bekende Beatlenummers draaiden.

Discjockeys
Iedereen die de revival van 't Karrewiel mee wil maken en herinneringen op wil halen is uitgenodigd op zondag 14 april vanaf 15.00 uur in Fellows & Friends. Een paar discjockeys van toen, waaronder Ad en Willem van den Heuvel en Ton van Herwaarden, nemen weer als vanouds plaats achter de draaitafel. Iedereen, die wil reageren, informatie heeft over de soos-periode of foto's ter beschikking wil stellen, kan dit doen via: karrewielreunie@kpnmail.nl.

Soos 't Karrewiel houdt een grote reünie in Fellows & Friends op de Markt in Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant