Team BAS goes HuZes heeft zojuist de laatste vergadering gehouden in de Stapperij omtrent het Wielercafé op woensdag 20 februari.
Team BAS goes HuZes heeft zojuist de laatste vergadering gehouden in de Stapperij omtrent het Wielercafé op woensdag 20 februari.

Wielercafé voor goed doel: 'Mooie mix tussen het wielrennen van toen en nu'

Sport 1.907 keer gelezen

VEGHEL | Bart van der Sanden uit Veghel en Randy van Venrooy uit Boekel vormen met zeven andere het team BAS goes HuZes. Samen beklimmen ze op 6 juni zo vaak mogelijk de mythische Alpe d'Huez voor kankeronderzoek. Voor Bart is het zijn eerste deelname aan Alpe d'HuZes. Randy doet voor de zesde keer mee.

Randy wil dit jaar vooral genieten. "Het is fysiek en mentaal wel zwaar hoor. Je wordt omhoog geschreeuwd, maar aan de andere kant is het emotioneel. Je beklimt met zijn alle de Alpe d'Huez voor kankeronderzoek. Vrijwel iedereen is er wel eens mee in aanraking gekomen." Bart knikt: "Het is voor mij een sportieve uitdaging, maar het laatste zetje kreeg ik door mijn moeder. Zij heeft deze ziekte. Zoiets speelt natuurlijk mee. Ik kan niets doen aan de ziekte zelf, want ik ben geen dokter." Toch besloot hij mee te doen aan Alpe d'HuZes. "Ik wil geld ophalen om het onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker te stimuleren." Randy vult aan: "De genezingskans stijgt steeds verder en de leefbaarheid van kankerpatiënten is flink verbeterd. Kanker de wereld uithelpen gaat niet lukken, maar het zou een chronische ziekte moeten worden in plaats van een dodelijke."
De deelname aan Alpe d'Huzes en dus ook de fondsenwerving voor het goede doel is een privé-initiatief van de leden van het BAS goes HuZes team. Vanuit BAS, acht van de negen teamleden werken bij BAS, wordt dit initiatief ondersteund en is er een sponsorbijdrage toegezegd van 200 euro voor elke keer dat één van de leden de top van Alpe d'Huez weet te bereiken.

30.000 euro
De teller staat op dit moment op ongeveer 13.250 euro. Het is de bedoeling dat je per persoon 2500 honderd euro ophaalt. Een simpel rekensommetje leert dat BAS goes HuZes dus 22.500 euro 'moet' binnen hengelen. Volgens Randy, die ook in de organisatie van het evenement zit, gaat dat lukken. "We gaan voor een bedrag van boven de 30.000 euro", zegt hij ambitieus. Bart vertelt dat ze op 20 februari een speciaal wielercafé organiseren om extra geld te genereren. "Het wordt echt een super avond voor iedereen die iets met fietsen heeft. Het gaat over de professionele tak, maar er worden ook tips gegeven aan de recreatieve wielrenner."

Rob Harmeling & Teun van Erp
Bart en consorten hebben twee bijzondere gasten weten te strikken. Rob Harmeling, ex-prof en etappewinnaar in de Tour de France van 1992, vertelt over zijn carrière en de huidige wielerwereld. Naast Rob is Teun van Erp te gast. "Teun is bewegingswetenschapper bij Team Sunweb (de ploeg van Tom Dumoulin red.). Hij weet misschien wel meer van Tom Dumoulin dan Tom zelf", aldus Bart. Teun geeft een kijkje achter de schermen bij Team Sunweb. Hij vertelt over zijn rol als wetenschapper in deze succesvolle ploeg. De bewegingswetenschapper heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Dumoulin in de Giro en het wereldkampioenschappen tijdrijden.
Bart is verguld met deze twee topgasten. "Het is een mooie mix tussen het wielrennen van toen en wielrennen van nu. Rob is bekend bij het wielerpubliek en zorgt altijd voor actie. Teun is wat minder bekend, maar groots in zijn manier van werken", legt hij uit.

'Mooi evenement'
Het Wielercafé is op woensdag 20 februari om 19.30 uur in De Stapperij op de Bunders 3 in Veghel. Kaartjes kosten tien euro. Randy: "Dat is eigenlijk veel te weinig", lacht hij. "Het volledige bedrag gaat naar het goede doel. Verder is er een loterij waarbij onder andere een gesigneerd shirt van Tom Dumoulin en Bart Brentjens worden verloot, evenals diverse andere gadgets."
Zaalhuur hoeven ze niet te betalen en de winst van de bar gaat ook naar BAS goes HuZes. "Ome Tiny (Tiny van der Sanden red.) sponsort ons. Het wordt een mooi evenement in een gezellige setting. Luc van Moorsel uit Erp praat de avond aan elkaar. Voor tien euro krijg je een bak informatie en maak je kans op mooie prijzen", besluit Bart.

Kaarten kopen kan hier: huzeswielercafe.eventbrite.nl. Doneren hier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant