Het stuk wordt gespeeld in de 100 jaar oude Koekbouw, een ruimte met een lengte van 67 meter waar in het verleden pakken met veekoeken werden opslagen.
Het stuk wordt gespeeld in de 100 jaar oude Koekbouw, een ruimte met een lengte van 67 meter waar in het verleden pakken met veekoeken werden opslagen.

Koekbouw decor voor bijzondere voorstelling: 'Geweldig dat we dit kunnen voorschotelen'

Kunst en cultuur 1.140 keer gelezen

VEGHEL | La Grande Bouffe is de nieuwste voorstelling in een reeks samenwerkingen tussen philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. De muzikale theatervoorstelling over gulzigheid, overvloed en mateloosheid wordt op slechts twee locaties in Nederland gespeeld en één daarvan is de Koekbouw op de Noordkade. In samenwerking met Theater De Blauwe Kei en Cultuur Haven Veghel is de voorstelling daar op vrijdag 12 april om 20.30 uur te zien.

Voorkennis van klassieke muziek is niet nodig en dat maakt de voorstelling La Grande Bouffe toegankelijk voor een groot publiek. Harry Vermeulen, directeur Theater De Blauwe Kei, is hartstikke blij dat de Noordkade is gekozen als één van de twee speellocaties van dit bijzondere project. "Het is voor ons publiek de uitgelezen kans om in de Koekbouw kennis te maken met deze twee gerenommeerde gezelschappen. Dat we de mogelijkheid hebben gekregen om dit prachtige project voor te schotelen aan ons publiek vinden we geweldig. Overigens verwachten we dat La Grande Bouffe niet alleen ons vaste publiek, maar juist ook velen van buiten Meierijstad naar de CHV Noordkade doet afreizen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de voorstelling, dus wacht niet te lang."

Het stuk wordt gespeeld in de 100 jaar oude Koekbouw, een ruimte met een lengte van 67 meter waar in het verleden pakken met veekoeken werden opslagen.

Wereldpremière
Servé Hermans (directeur Toneelgroep Maastricht en regisseur) inspireert zich voor La Grande Bouffe losjes op de gelijknamige Franse film uit 1973. In een decor van een rijk gedekte tafel maakt Toneelgroep Maastricht het publiek deelgenoot van het verhaal waarin de hoofdfiguur zich besluit dood te eten. De acteurs laven zich aan de teksten en de gerechten bereid door kok Arend van der Heijden. De philharmonie zuidnederland speelt muziek van onder andere Rossini, Satie, Tsjaikovski en speelt de wereldpremière van een nieuwe compositie van Jean Lambrechts. Kortom: een verleiding vol geur, kleur, smaak en klank. Hermans: "De thematiek van de legendarische film La Grande Bouffe spreekt me aan: gulzigheid, overvloed en mateloosheid. Uitermate geschikt voor een theatraal concert met onze vrienden van philharmonie zuidnederland met wie we al enkele jaren succesvol samenwerken. Het wordt een avond bomvol muziek. Met teksten uit de wereldliteratuur gebaseerd op thema's uit La Grande Bouffe. En natuurlijk met een toneel vol eten, bereid door kok Arend van der Heijden. Aan mij de eer om al die ingrediënten te mixen tot een theatraal concert."

'Rauwe uitstraling'
Met food als thema sluit La Grande Bouffe naadloos aan op de Noordkade. Het stuk wordt gespeeld in de 100 jaar oude Koekbouw, een ruimte met een lengte van 67 meter waar in het verleden pakken met veekoeken werden opslagen. Harry: "De locatie leent zich bij uitstek voor dit soort bijzondere projecten. De Koekbouw biedt met zijn rauwe uitstraling een bijzonder decor voor La Grande Bouffe. Uit deze samenwerking blijkt wederom dat steeds meer partijen binnen de theater- en concertwereld de Noordkade weten te vinden voor bijzondere programmering voor een breed publiek". Sebastiaan Beks (directeur Cultuur Haven Veghel) vult aan: "Deze voorstelling geeft mooi weer hoe we hier cultuur en food mixen. Op dat thema haken niet alleen regionale partijen aan, maar nu ook professionele gezelschappen met landelijke allure."
Kaarten voor La Grande Bouffe kosten 18 euro (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Meer informatie op: www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant