Skunk verloor van Hands Up
Skunk verloor van Hands Up Foto: Theo de Vrede

Skunk mannen weten weer wat verliezen is; vrouwen winnen wel

Sport 222 keer gelezen

VEGHEL – Een contrast in de prestatiecurve van de volleybalmannen van Skunk. Vorige week werd er knap van de concurrent gewonnen en wist Skunk een flinke voorsprong te nemen. Afgelopen zaterdag werd er verloren echter pas de eerste seizoensnederlaag tegen laagvlieger Hands-up uit Berlicum. De koppositie is voorlopig echter nog niet in gevaar. Setstanden: 25-12, 20-25, 22-25, 17-25

De Veghelaren begonnen zeer sterk en namen vanaf het begin een goede voorsprong. Veel servicedruk en harde aanvallen gaven de bezoekers geen schijn van kans in de eerste set. In de tweede set begon Skunk wat nonchalant te spelen, servicedruk nam af en de Berlicummers kwamen bal na bal door met harde aanvallen. Er werd geen tandje bijgezet en Skunk begon veel eigen fouten te maken. Een kansloos verlies van deze set dat zich doorzette in de overige twee sets. Een zeer goed spelend Hands-up gaf Skunk de eerste verlieswedstrijd cadeau. Skunk moet nu zorgen dat ze deze mentale tik snel te boven komen want aankomende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Volley Tilburg. Wil Skunk een redelijke voorsprong behouden moet het zaterdag winnen. Om 14:30 uur wordt er gespeeld in de topsporthal Tilburg.

Skunk vrouwen winnen in eigen huis van Bladel

De eerste set werd zwak gestart met een hoop eigen fouten, waardoor Skunk vroeg op achterstand kwam. Dit werd halverwege de set echter goed opgepakt, maar aan het eind van de set werd het toch erg spannend. Uiteindelijk wist Skunk met 25-23 toch de set naar zich toe te trekken. Setstanden: 25-23, 30-32, 26-24, 25-17

De tweede set werden er wederom veel eigen fouten gemaakt en werd er weinig servicedruk gegeven, waardoor Bladel het niet al te moeilijk had met passen. Skunk leverde een flinke voorsprong in en het kwam tot een stand van 30-30, waarbij de punten over een weer gingen. Bladel wist echter 2 punten achter elkaar te maken en won met 30-32.In set 3 bleef het weer spannend en ook dit ging gelijk op. Bladel haalde veel ballen van de grond en Skunk had het lastig met directe punten scoren. De servicedruk was af en toe iets hoger, waardoor Skunk meer wist te scoren in de service. Deze set eindigde met veel aanmoediging vanaf de kant in een krappe 26-24 voor Skunk.De laatste set was voor Skunk belangrijk om de winst binnen te halen. Met veel enthousiasme gingen de dames het veld in en deze set ging Skunk iets gemakkelijker af. Een aantal goede blokpunten van de midden speelsters van Skunk zorgde voor een voorsprong. Ook werden er minder servicefouten gemaakt, waardoor er minder punten ingeleverd werden. Uiteindelijk won Skunk met 25-17. De concurrentie Livoc Liessel won ook, waardoor het gat tussen Livoc en Skunk even groot blijft. Volgende week speelt Skunk DS1 om 14.00 uur in Berlicum tegen Hands Up DS3.