Thomas Toussaint Band speelt the blues.
Thomas Toussaint Band speelt the blues. Foto: Auguste Sunny

Thomas Toussaint Band speelt met gedrevenheid de blues

Algemeen 488 keer gelezen

VEGHEL | De Thomas Toussaint Band staat op zondag 17 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur op het podium van cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is, maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. De toegang tot het optreden is gratis.

Thomas' repertoire bestaat uit de wat oudere, onbekendere en niet alle daagse bluesnummers zoals Double Eyed Wammy van Freddy King en Glamour Girl van T-Bone Walker. Geen dertien in een dozijn blues.

Inspiratie
De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek leidde ertoe dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar vonden. Resultaat is de Thomas Toussaint Band. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock 'n roll en New Orleans R&B. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 jaar tot 80 jaar.

Grenzen
De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd Groovin' On Up uit in juli 2016. Spetterende blues- en rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen. Thomas Toussaint nam in 2016 een Award in ontvangst voor zijn verkiezing tot Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant