Gelijk voor de eerste editie is een topformatie uit België (Genk) geboekt.
Gelijk voor de eerste editie is een topformatie uit België (Genk) geboekt.

The Groove Factory trapt af met Belgische band

Algemeen 471 keer gelezen

VEGHEL | The Groove Factory op donderdag is een nieuw muzikaal initiatief van Phoenix Cultuur muziekdocent en musicus Wouter Bongaerts. Het bieden van een nieuw podium voor aangename jazz in de breedste zin is het uitgangspunt voor het maandelijkse concert in De Afzakkerij op de donderdagavond. In Bocca al Lupo staat donderdag 14 februari van 20.30 uur tot 00.00 uur op het podium. De toegang is gratis.

Gelijk voor de eerste editie is een topformatie uit België (Genk) geboekt. In Bocca al Lupo, letterlijk in de bek van de wolf, staat in de Italiaanse taal voor het gezegde voor veel geluk, succes!
Succes is ook het sleutelwoord voor dit nieuwe trio met Alano gruarin (piano), Tim Finoulst (gitaar) en Carlo Nardozza (trompet). Deze drie Genkse muzikanten steken de koppen bij elkaar om voor de bezoekers de mooiste Italiaanse hits op een rijtje te zetten.

Mijnwerkers
Successen die hen niet ontgaan zijn doordat ze opgroeiden in en rond de Genkse Cités alwaar zich dankzij de toenmalige mijnwerkers uit Italië, Polen en Turkije een culturele smeltkroes heeft gevormd.
Ennio Moricone, Totto Cotugno, Nino Rossi, Albano en Romina zijn maar enkele van de vele componisten/artiesten waaruit zij hun repertoire samenstellen en dit alles uiteraard met een stevige jazzsaus omdat dat natuurlijk is waar deze musici doorgaans mee bezig zijn.

Het volgende optreden tijdens The Groove Factory is op donderdag 14 maart met een verrassende regionale jazzformatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant