Winst op Volley Tilburg door Skunk
Winst op Volley Tilburg door Skunk Foto: Theo de Vrede

Skunk mannen en vrouwen pakken de draad weer op

Sport 319 keer gelezen

TILBURG – Na het verlies van vorige week tegen laagvlieger Hands-up moesten de Veghelaren proberen de mentale tik te boven te komen. In een kwalitatief lage wedstrijd wist Skunk tegen Volley Tilburg nipt de overwinning binnen te halen en blijft het aan kop in de tweede divisie. Setstanden: 15-25, 28-26, 22-25, 16-25

Zoals het hele seizoen beginnen de Veghelaren goed, servicedruk en een goede blokkade zijn de basis van dit goede spel. Volley Tilburg was kansloos in de eerste set. De tweede set kwam echter de dip, er werd angstig gespeeld en niet hard genoeg gewerkt om Volley Tilburg het gevoel te geven dat er niks te halen viel. Skunk kwam nog een keer op een setpunt maar door een hoge foutenlast werd de tweede set helaas verloren. Set drie liep opnieuw zeer stroef, bij een 20-15 achterstand wist Skunk twee goede service series te produceren en werd de set op het nippertje binnengehaald. Door deze setwinst was de angst er af en was set 4 niet meer spannend. Door deze 1-3 overwinning blijft Skunk op kop met 5 punten voorsprong op concurrent Donki Sjot. Skunk heeft 3 weken rust en speelt op 9 maart een thuiswedstrijd tegen Flamingo's uit Gennep. Om 19:00 uur wordt gespeeld in sporthal de Bunders.

Skunk Dames 1 wint in Berlicum van Hands up DS 3 met 1-3.

De eerste set begonnen de Veghelaren erg sterk. Door met de juiste techniek te spelen en de gaten op te zoeken werden de punten een voor een binnen gehaald. De set werd met plezier en passie gespeeld, zoals voorafgaand aan de wedstrijd ook als doel werd opgesteld. De set werd overtuigend gewonnen met 17-25. De tweede set begon met een aantal fouten aan de kant van Skunk. De ballen werden aanvallend niet afgemaakt doordat het blok van de tegenstanders beter sloot dan in de eerste set. Ook een aantal miscommunicaties tussen de passers zorgen voor punten verlies. Hierdoor op een achterstand gekomen die niet meer in te halen was. De set is verloren met 25-16. De derde set is tot het einde aan spannend gebleven, de twee teams waren gewaagd aan elkaar. Uiteindelijk met een paar goede blokkeringen achter elkaar en een goede service druk werd de set binnen gehaald. Ook de laatste set hebben de meiden van Veghel het weer spannend gemaakt. Met vol vertrouwen op voorsprong komen en de set binnen halen bleef toch nog lastig. Het ging erg gelijk op. Maar door een vechterslust bij skunk hebben de meiden alles gegeven om toch de 4 punten winst binnen te halen. De set is gewonnen met 25-27. Over all zijn er weinig service fouten gemaakt en de meiden zijn tevreden met de winst. Op naar volgende week, om 16:30u een wedstrijd tegen Bravo in de Bunders. Setstanden: 25-17, 16-25, 25-23, 27-25