Korfrakkers en SCMH verloren beiden

Eerste verlies De Korfrakkers is een feit; SCMH kan maar niet winnen

Sport 570 keer gelezen

GEFFEN - Elke wedstrijd die in de topklasse nog gespeeld wordtis een finale. Voor de tegenstander dan. De Korfrakkers is namelijk al verzekerd van een halve finaleplek. Er zijn nog veel teams die strijden voor een plaats bij de eerste 4; een plek die recht geeft op het spelen van play offs.

Be Quick is één van die teams. Vanaf minuut 1 waren de messen geslepen. Binnen 7 minuten kwam Be Quick op een 4-0 voorsprong. Pas in de 8e minuut scoorde Jet van Gerwe het eerste Erpse doelpunt. Na 11 minuten werd de stand gelijk gebracht op 4-4. Vanaf dat moment was de wedstrijd spannend en vielen de doelpunten over en weer. Het was steeds Be Quick dat op voorsprong kwam, en De Korfrakkers dat antwoord gaf met de gelijkmaker. In de 24e minuut van de eerste helft sloeg Be Quick een gaatje van 2 doelpunten en de ruststand was 11-9.

Voorsprong
In de tweede helft lukte het Be Quick om een gat te slaan van 3 doelpunten, maar De Korfrakkers kwam terug van 14-11 naar 14-13. Het spel aan de kant van De Korfrakkers werd beter; de afronding was helaas minder. Be Quick liep uit naar een voorsprong van 17-13; een gat dat niet meer gedicht kon worden. De missie van Be Quick bleef overeind staan en ze waren in hun fysieke spel, dat vaak op of over het randje was, de meerdere in met name de persoonlijke duels. De eindstand werd 20-17.

SCMH 1 - ODIO 1
Het lukt SCMH maar niet om de winst te pakken. Tegen ODIO uit Millingen aan de Rijn was de ruststand al 5-7 in Gelders voordeel. Ook de tweede helft begonnen de ploegen weer gefocust en fel aan de wedstrijd. Door het spel van ODIO vond SCMH het lastig de focus te behouden. ODIO pakte een voorsprong van vijf doelpunten. SCMH kreeg in slotfase van de wedstrijd nog een aantal open kansen, maar de bal viel niet door de gele mand. Twee strafworpen voor SCMH en weer een aantal afstand schoten van ODIO zorgde ervoor dat eindstand 9-14 in het voordeel van ODIO was.