Peter houdt een tentoonstelling met zijn verzameling modelautootjes van Kuifje en Ålandpost.
Peter houdt een tentoonstelling met zijn verzameling modelautootjes van Kuifje en Ålandpost.

Tentoonstelling modelautootjes van Kuifje en Alandpost

Algemeen 626 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar houdt op zondag 24 februari een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Peter van Wielink uit Waalre een tentoonstelling met zijn verzameling modelautootjes van Kuifje en Ålandpost.

Als jongen van een jaar of 13 heeft Peter van Wielink alle Kuifje albums gelezen. Hij leende ze in de bibliotheek, want hij had geen geld om boeken te kopen. Toen hij in 2002 een reclamefolder kreeg waarin alle Kuifje albums in gebonden uitgave werden aangeboden, besloot hij ze alsnog te kopen. Korte tijd later kreeg hij ook een aanbod om modelautootjes van Kuifje te kopen en hij vond dat een leuke aanvulling op de verzameling. Hij dacht dat hij de beide series compleet had, maar waarschijnlijk is er bij een verhuizing iets mis gegaan en nu ontbreken er enkele exemplaren. Peter verzamelt ook Kerstpostzegels en niet alleen uit Nederland, maar uit de hele wereld. Åland een eiland van Finland geeft ieder jaar mooie vellen uit met kerstpostzegels. Daarom is hij in 2005 lid geworden van de postzegelclub van dat eiland. Zij gaven ook ieder jaar drie modelautootjes uit met daarop een afbeelding van een postzegel. Deze modelautootjes hebben hetzelfde formaat als die van Kuifje en zijn dus een mooie uitbreiding van de tentoonstelling.
Neem een een kijkje op verzamelbeurseerde.nl voor meer informatie over deze verzameling of de verzamelbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 24 februari van 09.00 uur tot 12.00 uur in De Brink in Eerde. Tijdens de verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree van de beurs is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis naar binnen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant