Afbeelding

Tonpraoters krijgen lachers op hun hand

Carnaval 1.264 keer gelezen

EERDE | 750 bezoekers genoten het afgelopen weekend van drie voorstellingen Dunne Klets. De tonpraotersakkademie was voor de tweede keer neergestreken in Eerde en, zoals vorig jaar al bleek, de Brink is de perfect ambiance voor het tonpraatweekend.

Onder leiding van de gevatte presentatrice Karlien de Bekker zorgden zeven tonpraoters voor een drie uur durende gevarieerde voorstelling met grappen, woordspelingen en maffe typetjes.

Biker Bertus
Annelies Stroeken beet het spits af en vertelde over haar werkzaamheden als serveerster. "Je hoeft geen medelijden met mij te hebben. Want ik hoef hier niet te eten." Een keurige buut en mooie opwarmer voor Vincent Maas. Als biker Bertus maakte hij goed gebruik van zijn postuur en stem en liet het publiek zien dat hij een grote mond heeft, maar ook een klein hartje. "Ons Helga zet voor mij de warmwaterkraan aan, lekker schuim erin zodat ik de afwas kan doen."
Zoon Willem Maas stal de show met zijn verhaal over reiziger Michael die met zijn Britney op reis was. "Ik wilde op wereldreis maar ons Britney die wilde natuurlijk weer ergens anders naartoe." Op Eerde Airport maakte hij een tussenstop en dat was een fantastische keuze. Willem ontving veel waardering voor zijn optreden, zijn relaxte uitstraling en perfecte timing.

Bijzondere geneeswijzen
Albert van den Broek kroop in de huid van dierenarts Dirk van de Dieren. Op een hilarische manier vertelde hij over zijn soms bijzondere geneeswijzen. "Een koe had twee dichte ogen, dus ik steek een pijpje in haar achterste, blaas. Foep, het linkeroog ging open."
Erik van de Ven nam, zoals altijd, niet plaats in maar vóór de ton om zo het hele podium te kunnen gebruiken. Als stratenmaker Johan nam hij het publiek mee naar de wereld van klinkers, zandbedden en kantjeslopers. Een steengoede buut met talloze woordgrappen van deze topacteur.

Trio
Patrick van den Elzen was als vrijgezel weer op vrijersvoeten en vertelde hoe lastig het was om een nieuwe vrouw te scoren. Ten einde raad zette hij een contactadvertentie om als alleenstaande man een trio te proberen. Het publiek genoot van zijn energieke vertelwijze en ongeëvenaarde mimiek.
Bernie Raaijmakers was terug van weggeweest en vertelde als schrijfster Patty Pencil over haar schrijversfamilie en schrijversloopbaan. In haar verhaal wisselden talloze woordgrappen en gedichten elkaar af. "Ons vader is een bekende thrillerschrijver. Parkinson."
De Akkademie blikt terug op een geweldig weekend en zijn trots op de geweldige reacties van het publiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant