Pip Schevers (14) is de grote initiator van het Kookproject in Jongerencentrum De Kluis.
Pip Schevers (14) is de grote initiator van het Kookproject in Jongerencentrum De Kluis.

Pip Schevers wint met haar Kookproject een vrijwilligersprijs

Algemeen 1.082 keer gelezen

VEGHEL | Pip Schevers (14) is de grote initiator van het Kookproject in Jongerencentrum De Kluis in Veghel. Het doel is om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Afgelopen weekend werd Pip beloond met een prestigieuze vrijwilligersprijs.

De 14-jarige scholiere van het Fioretti College in Veghel was genomineerd voor een vrijwilligersprijs in de categorie passie. De vrijwilligersprijzen worden uitgereikt door www.vrijwilligersprijzen.nl. Deze organisatie zet jaarlijks bijzondere vrijwilligers in het zonnetje. Pip ging er uiteindelijk met de juryprijs vandoor. Uit handen van Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) kreeg ze een reischeque inclusief zakgeld van in totaal 1750 euro. "De erkenning die Pip krijgt is geweldig en terecht. Veertien jaar en dan dit voor elkaar boksen", laat jongerenwerker Lionel Saidjan weten.
De deelnemers van het Kookproject betalen twee of drie euro of doen een klusje als tegenprestatie. Denk aan afwassen of het vegen van de stoep. Het menu varieert per keer. "In de toekomst hoop ik dat er nog meer jongeren aanschuiven", aldus Pip.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant