Afbeelding

Lente in aantocht

Algemeen 454 keer gelezen

ERP | Over een kleine maand is het officieel lente. IVN natuurgidsen nemen hier vast een voorschot op en gaan op zondag 24 februari speuren naar de eerste voorjaarsverschijnselen. Iedereen is welkom om mee te gaan. De korte excursies is tussen 10.30 uur en 12.00 uur.

Fluitende merels, vroege voorjaarsbloeiers, knoppen waar de prille blaadjes zich al heimelijk een beetje laten zien. Zijn de bosmieren al actief? Vliegt het Citroentje al? Roffelt de Zwarte specht? Allemaal signalen dat de rustperiode in de natuur ten einde is.
Vanaf de parkeerplaats van het café de Boswachter, Gemertsedijk 10 in Erp, wordt vanaf 10.30 uur elke vijftien minuten een korte excursie gemaakt van ongeveer 45 minuten in het aangrenzend bos 't Hurkske. Om 12.00 uur vertrekt de laatste gids.
De excursies zijn ook geschikt voor kinderen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie via Karin Koppen: 0413-210216 of www.ivn-veghel.nl.


Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER | Jonge talentvolle kinderen geven op zondag 24 februari een concert in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof in Heeswijk-Dinther. Iedereen is van harte uitgenodigd. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.
Sinds een half jaar hebben het conservatorium van Tilburg en zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther een samenwerkingsverband: Studenten van de Jong Talent Klas van het conservatorium geven ieder jaar vijf à zes concerten binnen de tweewekelijkse serie Uurtje Klassiek van Laverhof. Aanstaande zondag treden drie jonge violisten, een pianist en een cellist op. Op viool Evan van Dijk (11 jaar), zijn zus Abigail van Dijk (7 jaar) en Jessica Lukken (11jaar), op piano Jiwani Ledder (12 jaar) en op cello Lasse Reijnen (12 jaar).
De Jong Talent Klas brengt daarnaast haar correpetitor mee, Hüliya Keser. Een correpetitor is een professionele pianist die strijkers en/of blazers op piano begeleidt en de kinderen tegelijkertijd verder helpt de geheimen van samenspel te leren doorgronden.


Nathan Kalish

VEGHEL | Nathan Kalish (USA) verzorgt op vrijdagavond 22 februari een optreden op de Noordkade in Cultuurcafé de Afzakkerij in Veghel. Het optreden begint rond 22.15 uur en de entree is gratis.
Nathan Kalish groeide op met een vader die als een evangelische missionaris werkte. Hoewel zijn toegang tot muziek beperkt was door zijn ouders, bleef die footloose levensstijl bij hem terwijl hij switchte tussen huizen in onder andere Chicago, Grand Rapids, Michigan en Nashville. Na een periode als huurling bij de Deadstring Brothers, ging Kalish – brak en dakloos – op eigen benen en woonde en reisde hij uit zijn busje zonder nauwelijks genoeg geld voor tol. Op het goede spoor om in 2018 250 shows te spelen, bracht hij I Want to Believe in april zelf uit, die hij opnam met Dave Beeman (Pokey LaFarge). De LP is een verzameling van folk, Americana en country die zijn tenen onderdompelt in de wateren van alternatieve rock en psychedelia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant