Afbeelding

Europarlementariërs in de dop: Zwijsen College bezoekt Straatsburg

Onderwijs 1.031 keer gelezen

VEGHEL | Met de verkiezingen van het Europees Parlement in het verschiet, wordt er veel gesproken over het gebrek aan politieke betrokkenheid onder jongeren. Leerlingen van het Zwijsen College zijn een stuk wijzer geworden nadat zij, na het oude centrum van Straatsburg te hebben verkend, het parlement hebben bezocht tijdens een EUROSCOLA-dag.

Weken van tevoren waren de leerlingen al bezig met het inlezen over en het voorbereiden van de onderwerpen van de debatten. Tijdens EUROSCOLA hebben ze met leeftijdsgenoten uit twintig andere EU-landen gedebatteerd over actuele onderwerpen, gestemd als echte Members of the European Parliament (MEPs) en met elkaar gestreden in de EUROgame.
Eén van de leerlingen zei dat het een grote ervaring was: "EUROSCOLA heeft me doen ontdekken dat ik iets in de politiek wil doen. Je wordt je op een goede wijze bewust van problemen en het is educatief." Een andere leerling noemde het een 'once in a lifetime opportunity' en zei: "Het was zo leuk om met mensen uit andere landen in contact te komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant