Nog enkele dagen en dan trekken de Carnavalsoptochten weer door Veghel.
Nog enkele dagen en dan trekken de Carnavalsoptochten weer door Veghel.

Veel deelnemers tijdens Carnavalsoptochten in Kuussegat

Carnaval 1.669 keer gelezen

VEGHEL | Nog enkele dagen en dan trekken de Carnavalsoptochten weer door Veghel. Het publiek langs de route kan dan genieten van de grootste optochten in de regio, bestaande uit een bonte stoet wagens, loopgroepen en creatieve carnavalsindividuen.

Zaterdag 2 maart trekt de Jeugdoptocht door Kuussegat. Deze start om 13.30 uur vanaf het Stadhuisplein. De route loopt via Meijerijstraat, Molenstraat en Deken van Miertstraat en eindigt op de Markt. Dit jaar lopen er 1.100 deelnemers mee in de Jeugdoptocht: bijna 200 deelnemers méér dan vorig jaar.  Net zoals vorig jaar doen er tien scholen mee. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de Keizersdrôme aan de Markt rond 17:00 uur. De prijzen bestaan uit Kuuskes, die speciaal voor deze Jeugdoptocht zijn gegoten. Ook is er de felbegeerde Publieksprijs.

Grote Optocht
Zondag 3 maart vertrekt om 13.30 uur de Grote Optocht vanaf winkelcentrum De Bunders. De route loop via het centrum en eindigt voorbij de Markt richting de Kolonel Johnsonstraat. Sambaband Aventurado opent de Carnavalsstoet die bestaat uit ruim 1.100 deelnemers verdeeld over 50 startnummers. Na afloop vindt rond 17.00 uur de prijsuitreiking plaats in de Keizersdrôme aan de Markt. Er zijn prijzen te verdienen in de categorieën: Wagens, Loopgroepen en Individuen/Paren. De laatste categorie is dit jaar apart ingesteld vanwege het grote aantal deelnemers: liefst twaalf deelnemers dingen mee naar de zes beschikbare prijzen. Naast de prijzen zijn er ook nog Publieksprijzen te winnen in de categorieën 'Alles wat Rijdt' en 'Alles wat Loopt'. Nieuw dit jaar is dat de Top drie in deze beide categorieën een beker ontvangen.

Meer informatie 
Kijk voor meer informatie op www.kuussegatters.nl. Met vragen of voor meer informatie kan men de Optochtcommissie mailen via oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant