Menno Roozendaal is wethouder Werk, jeugd en cultuur.
Menno Roozendaal is wethouder Werk, jeugd en cultuur.

Eerste kunst- en cultuurprijs van Meierijstad

Kunst en cultuur 479 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de opening van het nieuwe podium in Cultureel Centrum 't Spectrum op vrijdag 5 april wordt de eerste kunst- en cultuurprijs van Meierijstad uitgereikt. Men kan als inwoner van, of organisatie gevestigd in, Meierijstad kandidaten nomineren voor deze nieuwe prijs.

Het college van B en W van Meierijstad heeft besloten een jaarlijkse kunst- en cultuurprijs voor Meierijstad in het leven te roepen. Besloten is een prijs voor een professional in de kunst en cultuur én een prijs voor een amateur/vrijwilliger in de kunst en cultuur in te stellen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens een bestaand evenement op het gebied van kunst en cultuur.

Criteria
Inwoners van, of organisaties gevestigd in, Meierijstad kunnen kandidaten nomineren voor deze prijs. Hiervoor worden geen uitgebreide criteria gehanteerd. De prijs wordt beschikbaar gesteld aan personen of organisaties, wonend of gevestigd in Meierijstad, waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor de kunst en/of cultuur in Meierijstad. Een persoon of organisatie waarvan iedereen wel weet dat deze hier recht op heeft. Een jury beoordeelt de inzendingen en kiest de genomineerden en uiteindelijke winnaars. "De prijs is een kunstwerk gemaakt door Piërre Cops, docent van Phoenix Cultuur. Een jury, wordt nog aangesteld, bepaalt per categorie welke drie kunstenaars worden genomineerd. Het moet een jaarlijkse prijs worden", aldus wethouder Menno Roozendaal.

Nomineren
Potentiële winnaar voor de kunst- en cultuurprijs kunnen vanaf heden worden aangemeld. Op de website van de gemeente (www.meierijstad.nl) is een nominatieformulier te vinden en daar kan men ook een motivatie uploaden. Kandidaten kunnen worden genomineerd tot en met 20 maart.
Voor meer informatie neem contact op met A. van Alebeek van het werkatelier Sport, Kunst en Cultuur via: 0413-381754 of per mail: avanalebeek@meierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant